Vad ska jag göra om jag attackerad av ett lejon?

attackeras av ett lejon i naturen är en mycket avlägsen utan reell möjlighet. Även om det kan tyckas omöjligt att överleva en attack med ett lejon, har många människor kunnat klara eller slåss av djuren och fly. Det bästa sättet att undvika att något djur attack är att vidta lämpliga försiktighetsåtgärder innan någonsin in i vildmarken.

Lions brukar inte jaga människor för mat, och kommer att försöka undvika konfrontation större delen av tiden. Närma dig aldrig ett lejon i det vilda, särskilt om det är en unge eller har ungar med det. Om du är orolig att djuret kan bli skadade, lämna området och kontakta en lokal djurlivet byrå. Lions är starkt skyddar sina ungar och kommer att attackera om de känner ungar är i fara. Experter rekommenderar att du aldrig tillvägagångssätt alla djur i naturen, oavsett hur söt man kan vara.

För att förhindra lejon attacker kan flera åtgärder vidtas. Reser inte ensam, som lejon är mindre benägna att attackera en grupp. Det rekommenderas inte att du tar med hundar eller barn till lejon intervall, eftersom de kan ses som bytesdjur. Var uppmärksam på senaste lejon verksamhet i området, och kontakta lokala Rangers att få uppdaterad information om iakttagelser. I år när Lions livsmedelsförsörjningen är knapp, de är mycket mer benägna att ge sig in i befolkade områden eller jaga något de kan hitta.

De flesta lejon, särskilt berg lejon, är nattliga jägare. Det är aldrig rekommenderat att du vandrar mellan solnedgång och soluppgång. Inte bara är du mer troligt att träffa ett lejon i dessa tider, du är mindre benägenhet att uppmärksamma en i närheten.

Det är viktigt att veta vilken typ av lejon finns i området du besöker eller lever i. Om du är i Nordamerika, kan du stöta på berg Lions, även kallat Cougars. Afrika eller Asien, måste du vara på jakt efter flera arter av lejon, mycket större än sina amerikanska släktingar. Medan undkomma strategier är likartade, är berg lejon mer lättskrämda bort, och oftast utgör mindre risk. Om du ser ett lejon, inte försöker fly eller vända ryggen på djuret. Försök att göra och hålla ögonkontakt med lejonet som med många katt arter är förlängd ögonkontakt ett tecken på dominans. Försök att visas större, i alla fall möjligt. Viftar med armarna och göra ljud, eftersom det kan skrämma bort djuret. Om du har ett barn med dig, försök att sätta dem på dina axlar, för att du tycks vara ännu större.

Om en puma tycks vara redo att attackera, kasta allt du kan hitta på det. Stenar och käppar är lätt tillgängliga, men inte vända ryggen på djuret och försöka att inte bryta ögonkontakt med den. Försök att sträva efter djurets huvud om möjligt. Även om ditt mål är inte att såra lejonet, vidta de försiktighetsåtgärder som krävs för att överleva.

Tyvärr kan dessa försiktighetsåtgärder inte rädda dig från att attackeras av ett lejon. Om du debiteras försöka stå kvar, eftersom lejonet kommer att försöka få till ditt ansikte och hals. Och spark lejonet, siktar på huvudet och ögonen. Denna taktik kanske verkar futtigt mot ett kraftfullt djur, men många dokumenterade rapporter finns människor attackeras av ett lejon och överlevande genom att kämpa emot.

När det gäller afrikanska eller asiatiska lejon, är det aldrig rekommenderat att du vandra utan guide i lejon intervall. Även om det är sällsynt, har några enstaka exemplar av dessa djur har konstaterats att aktivt jaga människor med häpnadsväckande framgång. Går i en grupp med en erfaren guide kommer att hjälpa till att förhindra att attackeras av ett lejon. Om du tar en bil tur eller safari och plats ett lejon, inte under några omständigheter, komma ut ur bilen.

Lions spets rovdjur och extremt starka, men människor måste komma ihåg att dessa katter behöver vårt skydd och underhåll för att överleva krympande livsmiljöer och trängs näringskällor. Även när lejonen vandra i befolkade områden och attackerar många experter påpekar att det är människor som har begått i lejonets tidigare naturliga utbredningsområde. Attackeras av ett lejon är en skrämmande koncept, men tänk på att djuret försöker överleva, och trots att ett rovdjur och mänskliga skydd och respekt för att existera på den moderna jorden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.