Vad ska jag göra om jag är angripen av en björn?

visserligen ovanligt, attackeras av en björn möjlighet för alla som besöker områden som överlappar bära livsmiljöer. Enkla försiktighetsåtgärder kan bidra till att undvika de farligaste djuret råkar ut för, men vilda djur är oförutsägbara och kan attackera om provocerade. Det bästa defensiva Verktyget är kunskap, så se till att komma in i vildmarken så förberedda som möjligt. Var medveten om att ingen metod för försvar av en attack är idiotsäkra, och vissa människor som har blivit attackerade av en björn har använt vad experter anser vara fel väg och ändå överlevde.

Björnar attackerar av flera skäl. Flesta mor björnar våldsamt skyddar sina ungar, och kan attackera om de känner ett hot mot ungar. Närma dig aldrig en unge i naturen, även om du inte kan se sina föräldrar. Om du är orolig för sin hälsa, kontakta en Park Ranger, Forest Service arbetstagare eller lokala djurlivet räddning byrå.

Bear attacker är mer frekventa i år då mat källor är särskilt låg. Hunger kommer att driva en björn utanför sitt naturliga utbredningsområde i jakten på mat, och även om det bär normalt inte äter människor, har människor dödats av björn i jakten på livsmedel. Om du tältar på en björn område måste du sträng all föda upp där björnen inte kan nå den, och ta hand för att undvika aromatiska livsmedel.

Om du attackeras av en björn och ha tid att lägga märke till, hjälper det att veta vilken typ av bär det är. Det rekommenderas att man studerar bilder på björnar innan öknen, eftersom det kommer att påverka din defensiv strategi. I Amerika, de vanligaste typerna av björnar svartbjörn och grizzlybjörnar. Försök inte att identifiera björnar bara efter färg, då de kan variera beroende på deras sortiment. Grizzlybjörnar är i allmänhet mycket större än svartbjörn och har en stor puckel av muskel på sina axlar.

Om du attackeras av en björn som verkar vara en grizzlybjörn, spring inte. Dessa björnar kan nå upp till 30 miles per timme (48 km) mycket snabbare än de flesta människor. Om det finns ett träd i närheten, bestiga det, som fullvuxen Grizzlies kommer bara motvilligt gå in träd. Om det inte finns något sätt att få upp ett träd, curl i fosterställning och använda armarna för att skydda din hals. Spelar död bör endast användas som en sista utväg, som om du går upp och försöker springa efter ligger ner, kommer björnen avgift förmodligen du.

För svartbjörn, försvar strategier är något annorlunda. Försök inte att klättra ett träd, som svartbjörn är skickliga klättrare. Flesta svartbjörn föredrar att undvika bråk, så vissa experter menar vifta med armarna och skrika, eller till och med köra på björnen. Om björnen fortsätter att attackera dig, försök att slå det i nosen eller ögonen. Även djur aktivister kan invända mot att skada ett vilt djur, om det kommer ner till dig eller björnen, bekämpa den på alla sätt. Om du kan finna en stor käpp eller sten att använda som vapen.

En ny metod för försvar mot att bli attackerade av en björn är att genomföra spray bära peppar. Denna koncentrerade brinnande spray kommer förmodligen sluta en björn från att attackera, men är uppenbarligen en nära håll försvar. Bear pepparspray finns online och på vissa utomhus redskap butiker och kostar cirka $ 30 US dollar (USD).

attackeras av en björn är en skrämmande koncept, men tröstas av att det är extremt sällsynt. Mindre än 25 dödlig bära angrepp har noterats i USA mellan 2000-2007. Om du ofta öknen eller bor i ett område med en björnstam, vara beredd och försöka känna björnarna du sannolikt att se. Experter är överens om att man inte bör låta hotet att bli attackerade av en björn hindra dig från att njuta av naturen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.