Vad finns några enkla sätt att spara vatten?

Vatten är ett hushåll rekreationsområden som ofta tas för given-åtminstone tills vattnet räkningen kommer. Lyckligtvis finns det flera enkla åtgärder du kan vidta för att spara vatten som är konservativa inte bara för miljön utan också för din budget. Om du tror att din vattenräkning är orimligt högt, kontrollera med din vattenverket för att se om de kommer att erbjuda en kostnadsfri utvärdering och samråd. Vem som helst kan spara vatten i hans eller hennes hushåll genom att vidta några aktiva åtgärder.

Kontrollera alla vattenkranar i ditt hem för läckage eller droppar. Reparera eller ersätta defekt kranar kan spara hundratals liter vatten varje år. Om du ska byta ut kranar, installera minskat flöde versioner. Minskat flöde duschmunstycken är billiga och kan spara vatten utan att du ens tänka på det. för att spara vatten på hushållsapparater såsom disk-och tvättmaskin, alltid springa apparaten med full last. Var uppmärksam på hur du lägger din diskmaskin och maximera sin kapacitet varje gång du kör det. När du gör en massa tvätt, se till att göra en full last, eller utnyttja datorns energibesparande funktioner med hjälp av minskad belastning inställningen för att spara vatten. Om din tvättmaskin inte har denna inställning, anser att uppnå full belastning genom att sällan tvättade föremål såsom Sängkappor, slagklippare fönster, och bad mattor. Du kan spara vatten i badrummet genom att uppmärksamma din hygienåtgärder. Var noga med att stänga av vattnet när du borstar tänderna eller rakar vid diskbänken, och försöka minska din dusch tid till tio minuter. Ta bad sparsamt, och när du badar små barn, använder bara tillräckligt mycket vatten för att rengöra dem noggrant. Avskräcka speltid i badkaret för att lära effektivitet man badar. När ditt barn växer som en tonåring, kommer du vara glad att du gjorde.

Om du bor i ett stort hushåll, särskilt med tonåringar, diskutera era ansträngningar att spara vatten med alla medlemmar. Förklara sätt att hushållens medlemmar kan hjälpa praktiken konservativa insatser. Vanligtvis, om du modell en viss förändring, barnen är snabba att följa. Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att spara vatten med några få enkla steg och mindre ändringar i vanor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.