Vad bör jag veta om att anta en katt?

Är ditt hem lite tom? Är du ute efter lite spänning? Underhållning? Har du någonsin funderat på att anta en katt? Kattdjur är generellt lugna djur, men ger en hel del skratt och kärlek i sina hem. Att anta en katt är en av de bästa sätten att få en till hemmet. Vissa djuraffärer har lokal kvinnojour katter i deras företag som finns tillgängliga för adoption, och detta är alltid ett bra ställe att leta. Att anta en katt från en kvinnojour räddar djur från en osäker, möjligen obehaglig framtid och samtidigt medför en varelse som kommer att bli en familjemedlem. Att anta en katt är vanligtvis en process. Den blivande familjen kommer i allmänhet att kunna se och interagera med katter finns. Vissa skyddsrum kräver en intervju med familjen, och även hänvisningar till förvissa sig om att djuret är på väg till ett bra och kärleksfullt hem. Flesta familjer kommer att behöva fylla i papper när den antar en katt, och detta kan inkludera en adoption avgift för att täcka kostnaderna för spaying eller kastrering. Många skyddsrum ger veterinärvård och kan ha en lista över kattens vaccinationer och eventuella nya sjukdomar. Alla skyddsrum ska kunna bevisa att katten har testats negativt för felint leukovirus, en störning i immunsystemet som liknar aids.

Familjen bör också titta på varje katt efter tecken på ohälsa. Katten bör ha tydliga, rena, ljusa ögon, rinnande näsa, ingen avföring eller uppkastningar i pälsen, inga ljud av hosta eller pipande andning, och ren, oskadad tassar. Nosen skall vara sval och fuktig och katten borde ta ett visst intresse för sin omgivning. Utsläppsrätter bör göras för den påfrestning som skydd levande, men dessa är grundläggande tecken att leta efter när de antar en katt. Familjen kan också vilja ta det valda sällskapsdjur till en lokal veterinär för en fullständig check-up, eftersom många katter kommer från skyddsrum med loppor eller maskar. Dessa problem är ett enkelt sätt, dock. Det antagandet familjen också kommer att vilja titta på katter som verkar vänlig och sällskaplig och inte har något emot beröring eller innehas. Dessa katter kommer i allmänhet göra det bästa husdjur och kommer att anpassa sig snabbare till sitt nya hem. Familjen bör också ha hem redo för nya husdjur. Fyllda mat-och vattenskålar ska placeras där katten kan hitta dem lätt. En lådan bör också sättas upp och redo att gå. När ett katt, bör den nya familjen överväldiga inte djuret. Han kommer att betonas från resan i transportföretaget och kan vara mycket upprörd. Det bästa sättet att gå är att bara öppna dörren till transportören och låta katten att komma ut och se sig omkring i sin egen takt. Hemmet ska vara tyst när katten kommer, utan hög musik eller tv-ljud för att skrämma honom. Familjen bör göra en ansträngning att tala lugnt och tröstande också. Ha mat, vatten och en lådan tillgänglig från början kommer att hjälpa katten inser att han är hemma och säker. får katten vara något dämpad för ett par dagar, eftersom hon siffror ur sin plats och lär känna sin nya familj. Hennes sanna personlighet börjar komma igenom på en dag eller två, dock. Familjemedlemmar bör inte vara alltför upprörd om katten inte verkar mycket tillgiven först, eller om hon döljer eller löper från hennes folk. Chansen finns, hon har gått igenom mycket och behöver lite utrymme och tid att anpassa sig. Vissa katter kommer knappast låta sitt folk ur deras åsyn först, som om rädsla för att bli övergiven igen. Massor av kärlek och varvtider kommer att hjälpa katten över denna ångest.

Familjen bör också köpa ett par katt leksaker som bollar eller möss kattmynta som katten kan leka med sig själv vid första. Ett par dagar efter antagandet av en katt, kan familjen införa interaktiva teaser-leksaker typ. Detta kommer att hjälpa katten band med den nya familjen, efter vissa inledande förtroende har fastställts. nbsp; nbsp;Den viktigaste delen av anta en katt är att ge kärlek och tålamod. Katter kommer att ge sina familjer hängivenhet och skratt när de får det själva. Anta en katt är en process som kommer att skörda många underbara gåvor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.