Vad bör jag veta om Vård av en gravid katt?

Vård av en gravid katt bör inte kräva alltför många justeringar. Om din katt är gravid, kanske du inte alltid vet det i början, men under den andra månaden av graviditeten kan du märker att kattens mage är stinna något, och katten kan tyckas mer trött. Om din katt är tillåtet att röra sig med oförändrat hankatter, inomhus eller ute, kan du ganska plan på en katt graviditet. För att undvika detta har din katt kastrerade innan hon når sexuell mognad. Det första du bör göra om du har en gravid katt är att planera att ta henne till veterinären. De flesta graviditeter hos katter i ungefär två och en halv månad, och du ska schemalägga en veterinär besök under den första månaden. I allmänhet, i första månaden behöver du inte göra mycket om att ändra kost, och katten kommer att fortsätta att vara aktiv. Leka med henne försiktigt, men inte låta henne gå "Kitty galen" om du kan undvika det. I den andra månaden, kommer du vill starta om komplettering av kattens mat med kattunge mat, så att de sista veckorna av graviditeten, hon äter bara kattunge mat. En gravid katt har stort näringsbehov som hon når slutet av sin graviditet. Veterinärer kan också rekommendera att din katt ta kalciumtillskott genom graviditeten. Som katten når slutet av sin graviditet, kommer hon börjar bli lite klumpig. Hjälpa henne genom att ge henne med en låg kattlådan att hon kan komma i och ur lätt. Du bör inte heller låta din gravid katt har utomhus privilegier, särskilt mot slutet av graviditeten. Hon kan välja att ha sina kattungar under huset, på en vind, eller någon annanstans och du kommer inte att kunna erbjuda sitt stöd eller vård. Även kattungar födda utomhus är i fara från djur rovdjur, vilket också sätter din katt i fara. De sista veckorna av graviditeten, du katt kan börja bo. Du kanske kan uppmuntra ditt gravid katt få kattungar i en plats som du väljer. Hitta ett par bra lägen och göra det lätt att rengöra sängar som kan tilltala er gravid katt. Hon kan välja ett mörkare ställe att ha kattungar, så du kanske vill hitta flera privata platser hon kan välja. Minimera tillgång till platser du inte vill att hon ska få kattungar, som i garderober. När hon verkar ha valt en plats, placera henne mat och hennes kattlådan i närheten av det så hon kan komma till dessa utan att sjuksköterskor kattungar.

Titta på din katt gravid när hon närmar sig slutet av sin graviditet. Hon kan inte äta så mycket, men hon bör fortsätta att äta. Om hon inte äter mer än en dag eller två, ta henne till veterinären. Även leta efter tecken på stress som kan tyda på att graviditeten är i fara eller katten är. Många katter behöver inte signifikant veterinärvård och kommer att ha kattungar utan hjälp. Om din katt verkar vara arbetade timmar utan utseende kattungar, ringa en veterinär som kan göra ett hembesök.

Om du är licensierad uppfödare av katter ska du undvika det här problemet i framtiden. När graviditeten är slut, har din katt kastrerade för att förhindra kattunge överbefolkning. Den tid mellan värme och slutet av graviditeten kan vara mycket kort. Gör katten kvar inomhus utan oförändrat hankatter, och efter avvänjning, ta henne till veterinären för att förhindra oönskade graviditeter i framtiden. Många kattungar är också ändras direkt efter avvänjningen, och du kan hjälpa till att förhindra överbefolkning genom att välja att ändra kattungarna innan du skickar dem till nya hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.