Vad bör jag veta om Nuclear Waste Management?

Nästan varje känd teknik för att alstra energi producerar någon form av föroreningar eller avfall i processen, och kärnkraften är inget undantag. Även om det har betydande fördelar, producerar kärnkraft avfall som är potentiellt mycket farliga om de hanteras. Hantering av kärnavfall är en viktig del av framtida förmåga USA att tillgodose sitt energibehov. Individuella kärnkraftverk har sitt eget sätt att tillfälligt hantera kärnavfall, och hanteringen av kärnavfall är genomförs på nationell nivå i form av Yucca Mountain Repository och andra förslag. Ett kärnkraftverk använder radioaktiva element för uppvärmning av vatten, vilket i sin tur producerar ånga till sig stora ångturbiner som producerar el. Det radioaktiva bränslet används i form av stavar, som så småningom förlora lite av sin radioaktivitet, och därmed deras förmåga att driva den kärntekniska anläggningen. Även om dessa bränslestavar är inte så radioaktivt som förut, de är fortfarande osäkra, och måste hindras från att komma i kontakt med oskyddad personal på anläggningarna. är Småskaligt kärnavfallshantering vanligtvis under på plats anläggning där stängerna placeras i behållare som är placerade under en betydande vattendjupet. Vattnet håller strålning släpps på skadliga nivåer, och även håller stängerna cool. Många kärnanläggningar är brist på lagringsutrymme för använt kärn-material, och detta har föranlett åtgärder från Förenta staternas Department of Energy (DOE), med målet att finna en omfattande lösning för hantering av kärnavfall. År 1987 föreslog DOE i Yucca Mountain plats i Nevadaöknen som platsen för en kärnavfall lagringsanläggning.

Framtiden för Yucca Mountain Repository kommer att bero på den framtida politiska klimatet i USA. Det var tänkt som en plats att transportera kärnavfall till, där den skulle lagras djupt i berget, på ett sådant sätt att skadlig strålning aldrig skulle fly. Avfallet skall transporteras i stål och betong tunnor över vägar och räls till webbplatsen från hela landet.

tunnorna, som för närvarande används för lagring i vissa anläggningar, är mycket en teknisk prestation på egen hand. De har varit konstruerade och tillverkade för att tåla förödande konsekvenser och extremt höga temperaturer-med andra ord, det värsta tänkbara förutsättningar de skulle uppleva på vägen eller på tåg. Trots dessa typer av preparat, populära kontroverser och politiska åtgärder har gjort det svårare att finna en lösning för hantering av kärnavfall som skulle vara trevligt för alla inblandade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.