Vad bör jag tänka på när man köper en kompass?

Det finns ett antal viktiga punkter att tänka på när du köper en kompass. Medan det kan vara lämpligt, att för rekreation, hitta den billigaste kompassen man kan köpa, dessa är inte acceptabelt för dem som är beroende av en kompass för överlevnad eller för regelbunden användning. Dessutom kan den typ av kompass man använder beror på vilken typ av ansökan det används i.

Många föredrar att använda kompass när vandra, särskilt om deras äventyr kommer att ta dem bort från de markerade leder. I dessa tillämpningar kommer bara några kompass inte. Det är viktigt att hitta ett med en rektangulär platta ansikte och en deklination justering.

Deklinationen är en av de viktigaste delarna av kompassen. Även om många tror att en kompass pekar på nordpolen, detta är bara delvis sant. Den pekar på den magnetiska nordpolen, som ständigt rör sig och är inte riktigt direkt norr om större delen av världen. Därför är en anpassning som krävs för att kompassen helt korrekta. Utan Deklination justering kunde kompassen vara av så mycket som 30 grader. Vissa kompasser har instruktioner för ditt land, men den amerikanska regeringen har också en webbplats som kan användas för att hitta din deklinationen justering. Det rektangulära Planskiva är också viktigt. Det bör vara öppet så att det kan overlayed ovanpå kartor för att ge en god förståelse för vart du ska och kan vara vägen. Detta kommer att ge goda visuella ledtrådar som hjälper dig att hålla på rätt spår.

naturligtvis för dem som inte är ute folk, utan bara vilja hålla reda på sin färdriktning medan det i ett fordon, finns också många olika kompasser att välja mellan. De sitter normalt på instrumentbrädan styrelser eller fastnar på vindrutan. Dessa kompasser inte i ordets rätta bemärkelse, men tyder färdriktningen med viss säkerhet. Igen, eftersom dessa inte kan justeras för missvisning, de i allmänhet iväg till en viss grad.

För dem som vill ha en verkligt idiotsäkert kompass, de flesta handburna GPS-enheter erbjuder kompass funktion. Detta kan vara den mest korrekta "kompass", särskilt om du har en waypoint du försöker komma till. Kompassen funktionen kommer alltid att ge dig den allmänna riktningen du behöver gå för att nå önskad destination, när denna destination är expedierar i enheten. Enheten kommer också ange din allmänna färdriktning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.