Vad bör jag tänka på när du köper frisk hund Mat?

Det finns inget nyttigare för din hund än att äta färsk, Whole Foods väljs från samma hyllor som du välja din egen mat. När allt kommer omkring finns det inget som heter hundmat , bara mat . Den fräschare och mindre bearbetade maten, desto bättre. Om du föredrar att köpa beredd hundmat, kan det finnas avvägningar när det gäller att hundens hälsa.

Sjuka, handikappade, döende eller döda boskap, som kallas 4-D djur , som brukar finna sin väg till kommersiella hundfoder som en billig källa till protein. Den amerikanska regeringen kräver 4-D kött "denatureras" med skadliga kemikalier innan de lämnar slakterier för att förhindra att köttet från att saluföras. Dessa sjuka, är kemiskt behandlat slaktkropparna säljs till göra växter. p

konverteringsanläggningar inte kontrolleras av offentlig tillsyn och lagligt göra alla sorters djur, inklusive roadkill och dödshjälp husdjur plockade upp från veterinärens kontor. Natrium pentobarbitol används av veterinärer att döda sällskapsdjur överlever konverteringsprocessen. Den slutliga utförda varan säljs till olika branscher, bland annat sällskapsdjur livsmedelsindustrin, att ligga till grund för animaliskt fett och kött-och benmjöl i många märken av hundfoder. Pet Food Institute (PFI) som tillverkar majoriteten av hundmat som säljs i USA hävdar att använda djur destrueringsföretag som inte gör husdjur. Dock fann år 2002 att Food and Drug Administration är föreståndare för Centrum för veterinärmedicin (CVM), Stephen Sundloff, små mängder natrium pentobarbitol i hundmat. Problemet kan vara att konverteringsanläggningar är bara så bra som deras ord, det finns inget olagligt i att göra husdjur eller sälja sällskapsdjur renderad produkt att använda i hundmat. Det är inte kostnadseffektivt för en destruktionsanläggning för att förbereda varje slaktkropp kastades i en destruktionsanläggning moms. Metal boskap taggar, PET taggar och veterinär nålar är några av de möjliga skälen till de ibland stora mängder bly som förekommer i kommersiella hundfoder. Flea kragar och fiskar förgiftade med illegal användning av DDT kan stå för bekämpningsmedel hittats, och Styrofoam med plastfolie läggs också till behållare från omoderna, förpackade livsmedelsbutik kött. Plastpåsar som används vid veterinärens s kontor för att överföra döda sällskapsdjur att hålla frysar är också rutinmässigt kastas i behållare med innehållet, eftersom det är alltför tidskrävande att öppna varje påse.

Stabilisatorer används för att konservera utförda produkt är också besvärande , i samband med lever-och njursjukdomar. Dessa konserveringsmedel ingår butylhydroxianisol (BHA) och butylhydroxitoluen (BHT) . Du kan också se etoxikin som anges på etiketten hundmat, en möjlig cancerframkallande, eller propylenglykol , ett kemiskt nära besläktad med frostskyddsmedel.

Trots allt fler bevis på motsatsen, vidhåller sällskapsdjur livsmedelsindustrin och till och med FDA att hundmat är frisk, och faktiskt den uppfyller minimikrav som fastställts av Association of American Feed Control Officials (AAFCO). Denna standard garanterar hundmat innehåller viktiga näringsämnen för att tillgodose hundens behov. Många veterinärer främja kommersiell hundmat genom att sälja det på deras kontor, och fast stå bakom hunden livsmedelsindustrin. Men inte alla.

hudsjukdomar, allergier, immunbrister, lever-och njursjukdomar och cancer är några av de kroniska frågor som ägare till sällskapsdjur i dag. Montering forskning tyder ohälsosamma ingredienser vanligt i många märken av kommersiella hundfoder kan orsaka dessa kroniska sjukdomar. Ett växande antal veterinärer har rapporterat att kost rik på färska, hela, har hälsosamma livsmedel gjort en anmärkningsvärd skillnad i behandling av kronisk sjukdom, och det gäller att förebygga sjukdom hos friska sällskapsdjur.

Färsk kyckling, nötkött, lamm och fisk gör stora måltider för din hund när den blandas med färska grönsaker, frukt och fullkornsprodukter. Kosttillskott som innehåller en allmänt ändamål flera vitamin hundar (kan erhållas från någon djuraffär) med nödvändiga kalcium och andra näringsämnen, och du är på god väg att skapa sunda hundmat. Du kan hitta många recept på hemlagad hundmat i böcker som Natural Health för hund och katt av Richard H. Pitcairn, DVM, och hemgjord Hund och Katt Foder: den hälsosamma Alternativ av Donald R. Strömbeck, DVM. Måltider och även mellanmål kan göras i bulk sedan frysts för enkelhetens skull.

Många veterinärer rekommenderar att mata en diet av färskt, rått kött och ben, eufemism kallas Biologiskt Lämpliga Raw Food (BARF) kost. Plenty of husdjursägare svär vid denna kost och flera böcker finns om hur man förbereder måltider.

Men om du föredrar kommersiell hundmat, läs ingrediens etiketter noga. Många av de mest populära och välkända märken är inte det bästa valet trots friska klingande, vetenskapliga namn för att sälja, snarare än informera dig. Flesta livsmedelsbutiker inte lager super-premium hundfoder, så du kan behöva besöka en sällskapsdjur leverans butik. Som en allmän riktlinje, undvika att köpa hundmat eller behandlar som innehåller något av följande ingredienser: Biprodukter, benmjöl, köttmjöl, smälta produkter, animaliskt fett, fyllnadsmedel som sojamjöl, ris gluten, vete mids, skrov jordnötter, mjöl, eller vetekli, artificiella färger, konstgjorda smakämnen eller konserveringsmedel BHA, BHT, etoxikin eller propylenglykol.

Friskare hundmat måste kött upp som första ingrediens (eller kyckling, lamm, fisk, etc. ), och mänsklig-grade, färsk, Whole Foods inklusive frukt och grönsaker . Om måltid är noterat, att det säkert är heta , som i kyckling måltid eller lamm mjöl och "köttmjöl . Hundfoder bör bevaras med vitamin C och E. En del premien hund mat märken innehåller naturliga balansen Ultra Premium, Karma genom Natura, Wenaewe, Merrick, och Steve's Real Food. Om du inte kan hitta hög livsmedelskvalitet hund lokalt dessa och andra märken finns på nätet.

En hälsosam kost bör förbättra ditt husdjur energinivåer, immunsystem och livslängd. Medan kvalitet hundfoder är dyrare än mat fylld med ohälsosamma ingredienser, kräver mindre utfodring portioner och resulterar i mindre kropp avfall. Vidare föreslår bevis en hälsosam kost bör leda till färre vet räkningar under hela löptiden för ditt djur, mindre lidande och en högre livskvalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.