Vad bör jag tänka på när du köper Cat Food?

Djurägare ska aldrig köpa foder till sällskapsdjur baserat på enbart priset. Billigare sällskapsdjur har mer spackel och mindre protein. Katter kräver en proteinrik diet och rätt näringsämnen att hålla sig frisk. När du köper kattmat, leta efter en ren proteinkälla som första ingrediens på etiketten och också överväga din veterinär om vilken sorts mat som är bäst för din katt.

Kolla produkt utgångsdatum när du köper kattmat. Din katt behöver färsk mat från ett rent glas eller metall fat. Du bör också ge din katt färskvatten från ett rent glas eller metall skål varje gång du matar din katt. Plast rätter tenderar att bli kliade och bakterier som kan samlas i repor och orsaka akne katt som kan vara smärtsamt och orsaka hälsoproblem hos din katt. När du köper kattmat, om det är vått eller torrt kattfoder eller Kibble, är det en god idé att kontrollera etiketten för fodertester godkänts av Association of American Feed Control (AAFCO). AAFCO har riktlinjer som sällskapsdjur tillverkare måste följa och utfodring prövningar visar att produkten har testats i praktisk användning. Enligt AAFO kan en tillverkare inte påstå att maten skall en balanserad källa till all den näring en katt behöver om detta inte är fallet. ska din veterinär fortfarande höras innan man köper kattmat, som vissa sällskapsdjur tillverkare stanna inom AAFO riktlinjer genom att bryta upp filler produkter som anges på sina etiketter. Till exempel, i stället för notering "majsmjöl" de kan ge många olika separata filler ingredienser med majs i dem att det faktiska filler innehåll tycks mindre. De tre första ingredienserna anges på etiketten är det viktigaste att tänka på när man köper kattmat och du kan kontrollera med din veterinär om du tror att många varianter av samma spackel anges på etiketten. Ett bidrag kattmat med en ren proteinkälla visas först som kalkon, kyckling, lamm eller fisk kommer att kosta mer än en budget kattfoder med hög filler innehåll såsom majs, ris eller benmjöl. Protein kostar mer än spannmål för sällskapsdjur tillverkaren. Det här är varför du bör räkna med att betala mer när man köper en god livsmedelskvalitet katt med av rent protein och andra ingredienser som ger ordentlig feline nutrition.

Innan du köper katt mat, bör du också be din veterinär om beståndsdelar som kan vara skadliga för din katts urin-och tandhälsa. Köpa kattmat rekommenderas av din veterinär är en bra idé som han eller hon kommer att vara förtrogen med de unika behov av din katt. När du köper kattmat, vara medveten om att förändringar i kattens kost kan orsaka diarré, så det är oftast bäst att introducera den nya maten gradvis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.