Vad är skillnaden mellan svampar och Svamp?

Det är ofta felaktigt distinktioner mellan svampar och svamp som kan få folk till en hel del besvär om de är amatör svamp jägare. Vissa definierar den största skillnaden mellan svampar och svamp som en som bygger på giftig kontra ätbara versioner av dessa svampar. För många kan svampar hänvisa till alla giftiga versioner av svamp, medan svamp är inte giftig. Detta är ett helt befängda sätt att beskriva saken. Dessa svampar klassas som svampar kan vara toxiska och milt så, och många svampar är dödliga. Det är därför inte möjligt om du inte är expert på detta ämne beslutar att en svamp är ätbar (såvida du köpa det i en livsmedelsbutik), baserat på utseende ensam, eller om fiktiva distinktioner mellan svampar och svamp. I allmänhet aldrig äter vilda svampar och svamp om inte en expert och professionell svamp jägare utvärderar dem.

Somliga definierar svampar som alla svampar som inte har ett centralt beläget mössa, saknar en stam eller inte har "gälar under huven. Faktum är vanliga svampar som finns i skog som kan identifieras som svampar, som polypores, är fortfarande svamp, trots att de inte har stjälkar. Dessa är dock, liksom den vackra Trametes versicolor , som ser ut som små regnbågar och ofta växer på undersidan av träd eller på fallna stockar, kan kallas svampar för att skilja dem från svampar som är mer typiskt "mushroom formade. "Denna skillnad från vetenskaplig synpunkt inte är korrekt.

Andra definierar vissa svampar som har svampen form som svampar, bland dem den flugsvamp eller Amanita flugsvamp , ett rött tak berodde svamp som är både giftig och besitter hallucinogena egenskaper vid förtäring. Den främsta skillnaden här är graden av toxicitet. Igen denna svamp, ser dock ljust röd med vita prickiga ovanpå mycket champagnekork-liknande "i formen, mer liknar svamp former du vill köpa i en livsmedelsbutik. Det är fortfarande viktigt om svampar och svamp är följande fakta:

  • svampar och svamp är lika och ingen vetenskaplig skillnad finns mellan dem.
  • Du kan inte definiera antingen genom form, färg eller utseende eftersom det inte finns någon standard differentiering mellan heller.
  • Svampar är inte svampar med hattar och stjälkar medan svampar brist hattar och stjälkar.
  • svampar och svamp definieras inte i den grad av toxicitet: någonting klassas som antingen kan vara giftfri, svagt giftig, hallucinogena eller extremt giftig.
  • Du ska aldrig äta någonting klassas som flugsvamp eller svamp utan att det först undersökas av en professionell svamp jägare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.