Vad är skillnaden mellan en mountainbike och en kulle?

Skillnaderna mellan en mountainbike och en kulle är svår och oklar. Det finns ingen standard definition som kraftigt beskriver den ena från den andra. Även USA Geological Survey (USGS) drar slutsatsen att ett berg och en kulle inte har de tekniska definitionerna och ingen vetenskaplig enighet om att avgöra om en person tittar på, står på, eller bara om ett berg eller en kulle.

I Storbritannien finns det brukade vara en vanlig metod för att definiera ett berg och en kulle. Detta grundades på höjden, och ett tag i USA antagit denna standard också. Båda länderna definieras ett berg som är 1000 fot (304,8 m) eller mer högväxt. Den största skillnaden mellan en mountainbike och en kulle i denna definition var att en kulle var mindre än denna höjd.

USA försökte att inte bara mäta efter höjd, men tyder på att det måste finnas en droppe på 1000 meter eller 1000 fot lättnad för att en berg anses vara så. De hade kastats i 1920-talet, lämnar oss ingen klar åtskillnad mellan en mountainbike och en kulle. Det är så vagt som möjligt, även om de flesta skulle hålla med den exceptionellt höga berg är verkligen inte backar. Till exempel, skulle du tro inte att definiera Mt. Everest som något annat än ett berg. Du skulle definitivt inte räkna med att det betraktas som en kulle.

De flesta skulle hålla med om att mycket långa områden med stora droppar berg, speciellt när deras namn föregås av berget. Kullar är mer vaga och är de mjukare, lättare klättrade, områden med stigande mark. Bestiga ett berg till sin spets eller toppmöte kallas bestiga, men du kommer sällan hör folk diskutera hur de summited en lokal backe, såvida de inte är på skämt. Ibland är skillnaden mellan en mountainbike och en backe är att berg är namngivna, medan kullar inte får. Istället för att förlita sig på höjder eller droppar, definition på detta sätt beror på lokala avtal om att något är ett berg och förtjänar ett namn.

Det är en rolig film att titta på som refererar till gamla brittiska definition av skillnaden mellan en mountainbike och en kulle. Filmen är Engelsmannen som gick upp en kulle men kom ner en berg , under 1995. Filmen är faktiskt bygger på verkliga händelser i Wales, men namnen har ändrats. Grundläggande händelser avser en viss stad anspråk på det första berget i Wales, heter Ffynnon Garw. När en inspektör, spelad av Hugh Grant, kommer att mäta "berg," han tycker att det är kort med ca 16 meter och förklarar till stan som de inte har ett berg. Den walesiska Byborna svara genom att lägga till 16 meter från smuts, stenar och diverse andra saker så att de kan behålla sin stolthet och titeln på berget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.