Vad är skillnaden mellan en boplats och en Roost?

ett bo och ett hönshus är två väldigt olika saker, även om båda utnyttjas av fåglar, och i vissa fall fåglar använder båda, beroende på situation och deras behov. Enkelt uttryckt är ett näste ett konstruerat utrymme där fåglarna kan sitta eller sitta på huk, medan ett hönshus är en abborre, som en fågel måste grepp att sitta på. Bon och roosts båda används för att sova och skyddar från rovdjur, men bara ett näste kan användas för att ruva äggen och detta är en avgörande skillnad mellan en boplats och ett hönshus. När fåglar bygga bo, de samlar in material för att skapa en struktur och linje, eller att linje ett befintligt utrymme. Beroende på art, kan dessa material är bland annat kvistar, fjädrar, gräs, djurhår, klipp papper och ett brett sortiment av andra saker. Många bon byggs i skyddade, gömda områden, vilket gör att fåglarna att gömma sig i boet. Detta är oerhört viktigt, eftersom en av de huvudsakliga skillnaderna mellan en boplats och ett hönshus är att bon används för ruvning. När fåglar häckar och producera ägg, äggen måste hållas varm tills de kläcks . Detta innebär att en eller båda föräldrarna måste sitta på äggen under en viss tid, så att de embryon som utvecklas till baby fåglar. Självklart kan du inte balansera ägg på en pinne, så ett näste måste byggas för att hålla äggen under inkubationstiden, och för att skydda ungarna tills de är gamla nog att flyga.

A hönshus, å andra sidan, är helt enkelt en abborre. Många fåglar roost att sova, som flyger upp i träd och sittande på kvistar och grenar till skydd sig från rovdjur på marken och fåglarna också hänga på roosts att hålla ett öga på potentiella offer och lounge utom räckhåll för rovdjur. Ofta ett bo och ett hönshus är mycket nära, med alternativ för fåglarna när de häckar och höja unga.

En annan avgörande skillnad mellan ett bo och ett hönshus är att medan de flesta fåglar bygger bon av olika slag, inte alla fåglar viloplats. Endast tättingar kan roost, eftersom de har utvecklats speciellt fötter som tillåter dem att greppa saker. Tättingar har tre framåtriktade tår och en tå som är vänt åt andra hållet, vilket skapar en klämma som kan användas för att hålla fågeln på en gren, även under sömnen, medan andra fåglar saknar förmåga att abborre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.