Vad är några sätt jag kan spara vatten?

Det finns många sätt att spara vatten i ditt hem och trädgård, och de varierar kraftigt i svårigheter. Du kan också göra livsstil justeringar att ändra den mängd vatten som är indirekt inriktade på din användning, såsom vatten som används i växande gröda. Bevara vatten normalt sparar du pengar genom att minska din vattenräkning, och det är ett positivt bidrag till miljön och resten av världen, eftersom varje droppe du sparar kan användas någon annanstans. En av de stora vatten hotspots, så att säga, är badrummet. Du kan spara vatten i badrummet genom att köpa specialutrustning som ett lågt flöde toalett eller lågt flöde showerhead, men du kan också ändra hur du använder vatten. Till exempel kan du låta urin sitta i toaletten genom flera användningar innan rodnad, eller så kan du sätta en tegelsten eller en stor sten i toaletten tanken att minska mängden vatten som behövs för att fylla toalettanken, vilket innebär att mindre vatten kommer att används per spolning. Du kan också justera höjden på ballcock så att vattentillförseln stängs tidigare, fyller toaletten så tanken del istället för hela vägen upp. I duschen, kan du ta bekämpa duschar, där du vrider dusch på att bli blöt, och sedan stänga av den medan du tvål, schampo och rakning, vrida på den igen i slutet att skölja bort. Detta sparar en hel del vatten genom att bara använda vatten när det är särskilt nödvändiga. Vid diskbänken, kan du spara på vattnet genom att inte rinnande vattnet medan du borstar tänderna. Du kanske också vill överväga att montera ett handfat ovanpå din toalettanken: när du spola toaletten och vattenflöden i toaletten tanken, flyter ut i avloppet först så att du kan tvätta händerna med det innan det är tillägnad spola toalett.

Utanför badrummet finns många sätt att spara vatten. I köket, se till att bara köra diskmaskinen när det är full belastning, om du har en, och njuta rätter innan handtvätt för att minska den mängd vatten du behöver för att köra under tvättprocessen. Installera en fotpump i köket för att kontrollera diskbänken kan också uppmuntra folk att stänga av vattnet när de inte behöver det, som till exempel när någon är skura på envis smuts på matlagning pan. I tvättstugan, köra fulla laster av tvätt hjälper till att spara vatten genom att tvätten sker mindre ofta. Om du har en trädgård, det bästa sättet att spara vatten är att plantera en låg vatten trädgård med inhemska växter som är anpassade till din omgivning. Du kan också vatten med återvunnen gråvatten, såsom vatten som utvinns från sänkor och tvätt. Gråvatten tankar som kan anslutas till system hemma VVS finns, och du kan också enkelt borgen vatten ur diskhon när du är klar med disken och använd det för vatten i trädgården. Se till att använda biologiskt nedbrytbara diskmedel om du gör det, och tänk på att du skall varieras gråvatten bevattning med färskvatten för att spola ut eventuella ackumulerade mineraler.

Med någon av ovanstående åtgärder kommer att minska ditt personliga vattenförbrukningen avsevärt, och det är ett mycket positivt steg i rätt riktning. Om du också vill skära ner på ditt indirekta konsumtionen, kan du söka efter produkter som kräver mindre vatten för att producera. Komma animaliska produkter ur din kost, till exempel, kommer att skära ned på indirekta vattenförbrukningen, liksom undvikande av vatten-tung grödor som bomull, kaffe och majs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.