Vad är några orsaker till att min hund är inte dricka vatten?

Hundar, liksom människor, behöver dricka vatten varje dag. Också som människor, hundar löper risk för dehydrering om de undviker att dricka vatten och är inte tillräckligt mycket vätska. En hund är faktiskt en större risk för uttorkning än sin mänskliga motsvarighet eftersom de släpper ut värme från kroppen mycket långsammare. En hundens kroppsvärme frigörs genom kuddar av sina fötter och näsa. Om din hund verkar undvika att dricka vatten, kan det vara ett skäl för det och du bör vara uppmärksam på din hund för att minska risken för uttorkning.

Vissa orsaker till att en hund kan undvika att dricka vatten är lättare att känna igen än andra. Till exempel kommer många hundar undvika att dricka vatten på konstiga ställen eftersom vattnet luktar annorlunda än vad de är vana vid hemma. Och om du har kvar din hund någonstans utan dig, kan han vägra att dricka och äta bara för att han är olycklig. I de flesta fall, om hunden bor mer än en dag eller så, kommer de gradvis återgår till normal dricka och matvanor.

Äldre hundar kan undvika att dricka vatten också. Det skulle helt enkelt vara en fråga om ansträngning eller deras känsla av törst kan minska tillsammans med deras aptit. Äldre hundar behöver speciellt att upprätthålla adekvat hydrering nivåer. Om dricker verkar vara ett problem, kan du överväga att byta till en fuktig hundmat. Detta ger inte bara extra vätska, kan det vara lättare för en åldrande hunden att äta. Tala med din veterinär innan byte hund livsmedel.

Om din hund inte dricka, bör du kontrollera sin mun för obstruktion från ett objekt fastnat någonstans i munnen. Andra orsaker hundar kan undvika att dricka vatten omfatta sjukdom och för att tillfriskna efter operation eller en skada. Om du kan hitta någon logisk förklaring till varför din hund vägrar vatten, bör du ha honom kontrolleras av en veterinär. Om han återhämtar sig från operation eller en sjukdom, är lämplig hydration viktigt för återhämtningsprocessen. Om du inte kan få resultat från rofyllda lirka och uppmuntran, prova fukta sina regelbundna mat med vatten. Om du inte kan få din hund att dricka, speciellt i varmt väder, ring din veterinär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.