Vad är några endemiska arter Indonesien?

Det finns många endemiska arter Indonesien, ett tropic biologisk mångfald hot spot. Indonesien är ett vidsträckt område och land norr om Australien och sydöstra delarna av Sydostasien. Det består av 17. 508 öar arrangeras i skärgårdar, den största är Nya Guinea, Borneo, Sumatra, Sulawesi, Flores och Timor. Nya Guinea, Borneo och Sumatra är världens andra, tredje och sjätte största öarna respektive sammantaget omfattar mer än 800. 000 kvadrat miles. Isolering av Indonesiens många öar bidrar till deras biologiska mångfald, där olika arter diversifiering på varje ö och isoleras från kontinentala rovdjur. Det finns två huvudsakliga zoogeographical zoner i Indonesien: Sundaland i väster och Wallacea i öster. Dessa är indelade med Wallace Line, en tänkt linje som går mellan Borneo och Sulawesi. Väster om linjen finns mestadels asiatiska närbesläktade arter, österut, australiska arter. Sammantaget är ungefär hälften av Indonesien obebodda, mestadels upptas av regnskog. I Sundaland finns 381 inhemska däggdjursarter, med 173 är endemiska. Under senaste istiden låg havsytan i området tillräckligt lågt för att djuren kunde resa från det asiatiska fastlandet till öarna. Således, tiger, noshörning, elefant och leopard finns här. Den mest kända endemiska arter Indonesien, Orangutan, finns på Borneo och Sumatra, där de utgör två skilda arter. De orangefärgade stora apor är mycket intelligent verktyg användare, men de är hotade av mänsklig aktivitet och förstörelse av livsmiljöer. Den vackra Sumatratiger, den minsta tiger arter kan hittas jon platser över hela ön, där det tal bara 500 individer.

Två andra endemiska arter Indonesien är Sumatra och Javan noshörning, två av de sällsynta och mest hotade stora däggdjur i världen. De har länge jagats för sina horn, som har värde i kinesisk medicin. Det finns bara cirka 300 Sumatra noshörning och bara 60 Javan noshörningar. Betydande ansträngningar att bevara kommer att behövas för att säkerställa att dessa arter tillbaka sina befolkningar. Det kan ta århundraden.

är andra arter endemiska för Indonesien finns i Wallacea, området öster om Wallace Line. Wallacea har 126 endemiska arter, däribland sju arter av Makaker apa, fem arter av Spökdjur, det aNoa, en ovanlig undergrupp av buffel, och babirusa, en gris-liknande djur med två svängda horn. På ön Nya Guinea är endemiska arter Indonesien, som Bizzare Goodfellow s Trädkänguruer, många arter av gnagare, cirka en fot lång, den vackra papuanska Hornbill, och den berömda ödla, den största nu levande ödla. Som den enda inhemska moderkakan däggdjur är fladdermöss och möss, andra arter, såsom ödla, har antagit de nischer som annars skulle ha antagits av stora placentaliernas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.