Vad är några endemiska arter Australien?

Det finns tusentals arter endemiska för Australien (förekommer någon annanstans). Detta kan tillskrivas den geografiska isolering av kontinenten-det är den mest isolerade av kontinenterna, och upptäcktes först av icke-infödda år 1606. Fram till byggandet av Suezkanalen, var Australien det enda kontinent inte vara ansluten landvägen till andra kontinenter. Australien har varit isolerad från andra kontinenter eftersom split från Antarktis cirka 40 miljoner år sedan. Den mest kända endemiska arter Australien är pungdjur fauna. Pungdjuren är däggdjur med olika bakgrund och anatomiska skillnader från moderkakan däggdjur, inklusive ett lägre kroppstemperatur, tidig födelse, brist på moderkakan, och olika könsorgan. De omfattar växtätare, liksom koala, wombat, råtta känguru, känguru, och den berömda känguru, den allätande pungdjur, Sugar Glider, Pungmullvadar, och diverse vallabyerna, den köttätande Pungmårdar, Kowari, numbat, mulgara, Antechinus, och många andra. Sammanlagt finns det 224 pungdjur arter endemiska för Australien. Pungdjuren har helt fördrivna placentaliernas i Australien.

Andra arter endemiska för Australien är kloakdjuren, ovanliga däggdjur i sin egen kategori. De har en ämnesomsättning ännu långsammare än pungdjur, men de har alla standardfunktioner däggdjur egenskaper som hår och förmågan att mjölka sina ungar. Kloakdjuren omfattar fyra echnidna arter och näbbdjuret, anses vara en av de mest ovanliga medlemmarna i djurriket. Näbbdjuret beskrivs som anka-billed, bäver-tailed, och utter på foten. Den har en giftig sporre på sina bakben, och lägger ägg, en av de enda däggdjur att göra det. Kloakdjuren var förstås dåligt under många år, anses vara "mer primitiva" däggdjur. De delade evolutionärt från andra däggdjur cirka 150 miljoner år sedan, hela vägen tillbaka i Age of Dinosaurs.

Det finns många andra arter endemiska för Australien, även om pungdjur och kloakdjuren är de mest kända. I Australien, ca 83% av alla däggdjur är endemiska, 89% av reptiler, 90% av fisk och insekter, och 93% av amfibier. Den berömda emu, en flygförmåga fågel i samband med strutsen gör sitt hem där, och det visar på vapenskölden i Australien. Endemiska arter papegojor är många på kontinenten. Den Deltakrokodil, den största av alla levande krokodil arter är funna i norra Australien, men kan också hittas i Sydostasien. Den Freshwater krokodil, en mycket mindre arter är endemisk för norra Australien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.