Vad är den amerikanska Kennelklubbens Canine Good Citizen Test?

Canine Good Citizen Test är ett test som utvecklats av American Kennel Club (AKC) 1989 för att bedöma både hundar och deras ägare. Målet med testet är att främja välutbildad, väluppfostrad hund och ansvarig hund ägande. Även om AKC är en organisation som fokuserar på kansliet och befordran av renrasiga hundar, varje hund har rätt att ta Canine Good Citizen Test. Om en hund klarar provet, han eller hon få ett skriftligt intyg. De grundläggande principerna bakom Canine Good Citizen Test har lånats in och används av organisationer över hela världen. Ett godkänt resultat på provet kan också krävas för terapi hundar, djur service och andra brukshundar. Det kan också finnas vissa oväntade fördelar, till exempel, kan i en snäv hyresmarknaden, en hyra sökande med en hund som har klarat de Canine Good Citizen prov har en bättre chans att hyra en bostad eller lägenhet än någon med en hund som inte har certifierat. Det finns tio komponenter till Canine Good Citizen Test, som ofta testas parallellt med varandra, och utan inbördes rangordning. Ägare kan ansöka om att få provet genom lokala filialer AKC eller genom hundträning organisationer som erbjuder certifiering. De har i allmänhet betala en liten avgift, och de väntas visa sig med passande halsband och koppel. Utbildning kragar och enheter är inte tillåtna under provet, och medan ägarna får berömma sina hundar för gott uppförande, kan de inte erbjuda behandlar. Dåligt uppförande hos hunden eller dess ägare är grund för uppsägning. De tio delarna av provet börjar med en grundläggande utvärdering av hundens grooming och utseende. Test utvärderare kontrollera att hunden har nuvarande vaccinationer och licensiering, och att hunden verkar frisk och lugn. Del av grooming delen av testet innebär tillåter en främling som en veterinär eller test administratören att hantera hunden. Provning innefattar även be ägaren att promenera med hunden på en lös bly som om att ta en ledig promenad, och med hunden genom en folkmassa.

Potential Canine goda medborgare måste också svara mot grundläggande kommandon som sitter och ligga ner, och de måste stanna när de ombeds göra detta. Om den lämnas ensam, måste hunden stanna där den är beställd och att behålla lugnet. Dessutom måste hunden förbli sittande och lugn när en främling närmar sig handler, och det måste genomgå en vänlig klapp. De Canine Good Citizen Test ingår också samverkan med andra hundar, och man testar för att se hur väl hundar gör när de är distraherade.

En Canine Good Citizen (CGC) har rätt att bära en tagg som anger att han eller hon har klarat provet och några hundägare ingår CGC efter hundens namn, ungefär som en akademisk titel. Om du är intresserad av att ta din hund till en Canine Good Citizen Test, använder en sökmotor för att leta efter prov datum i ditt område, eller be din veterinär eller lokala djurhemmet om att testa detaljer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.