Vad är Några orsaker till blod i avföringen av djur?

Klarröd blod i avföringen hos djur kallas hematochezia och det innebär lägre tarmkanal blödning. Black, dröja blod i avföringen hos djur kallas melena och det betyder övre tarmkanalen blödning. Blod i avföringen är ofta orsakade av invärtes parasiter, allergier, blödande magsår, förtäras blod eller tarmsjukdomar.

inre parasiter orsaka blod i avföringen hos djur på grund av irritation parasiterna skapar i mag-tarmkanalen. Hakmask överleva på blod i tunntarmen och ofta orsakar blodbrist som ofta kan vara märkt med bleka tandköttet liksom svart blod i avföringen hos djur. Valpar är särskilt mottagliga för allvarlig skada eller dödsfall av hakmask.

Piskmask infestationer påverka tjocktarmen och kan orsaka klarrött blod i avföringen hos djur. Piskmask är ganska ovanligt hos katter, men ganska vanliga hos hundar. Piskmask ser ut som långa piskor och ägg kan ses i en fecal tentamen. Vid tiden klarröda blod i avföringen hos djur förekommer, finns det sannolikt ett stort antal av parasiter i djurets kolon.

Klarröd blod i avföringen hos djur kan också orsakas av födoämnesallergier. En allergisk reaktion kan vara sannolikt om blod i avföringen åtföljs av andra allergiska symptom hos djur såsom förstoppning eller diarré, öroninflammation, hudutslag eller hudinfektioner. Klåda är ett symptom på allergier hos djur.

Bleeding sår i magen eller matstrupen orsakar svart blod i avföringen hos djur. Blödande magsår kallas också magsår. Ett sår är ett öppet sår som orsakats av en irriterande som en syra, läkemedel eller bakterie. Intas blod, till exempel från att döda och äta bytesdjur, är en annan orsak till svart blod i avföringen hos djur.

Mag-tarmkanalens sjukdomar också orsaka blod ska visas i avföringen djur. Svart blod i avföringen är ofta förknippas med lymfom. Lymfom är en cancersvulst tillstånd av vita blodkroppar och är ganska vanligt hos hundar. Inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) är ganska vanligt hos katter. Blod i avföringen hos djur med IBD är ibland den enda symtom på sjukdomen. Blodet inträffar som cellerna i tarmkanalen bli inflammerad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.