Kan jag ta Really My Pet till en kiropraktor?

Ja, du verkligen kan ta med ditt husdjur till en kiropraktor för behandling, även certifierade veterinära kiropraktorer kan vara svårt att hitta i vissa regioner i USA. Ett djur kiropraktor ger ett antal liknande tjänster som de erbjuds av mänsklig kiropraktorer, inklusive spinal manipulationer, gång tentor och terapeutisk massage. Nästan alla veterinärmedicinska kiropraktorer är certifierade medlemmar av American Veterinary Chiropractic Association, eller AVCA.

Många djur är naturliga idrottare, vilket innebär att de är utsatta för samma slags skador mänskliga idrottare erfarenhet. När en annars frisk husdjur blir handikappade av en sport skada eller andra skador på sina leder och muskler, kan en ägare vill ta den husdjur till en kiropraktor som ett alternativ till dyra ortopedisk kirurgi eller sedvanliga läkemedel med begränsad effekt. Ett djur kiropraktor kan studera djurets rörelser och allmänna hållning till tecken på en förskjutning i ryggen. En häst kanske föredrar att gå i en riktning, till exempel, eller en hund kan utveckla en uttalad hälta på ena sidan. är veterinär kiropraktorer brukar licensierade veterinärer som fått extra utbildning och certifiering i djur kiropraktik. De använder många av samma verktyg som traditionella kiropraktorer, till exempel en fjäderbelastad anordning som levererar små kranar till utvalda kotor. När kotorna har uträtat ordentligt, nerver och blodkärl som omger dem ska börja fungera bättre. Detta spinal uträtning förfarande tros ha en kumulativ effekt på resten av djurets kropp, inklusive inre organ.

Innan du tar ditt husdjur till en kiropraktor, finns det dock några saker att tänka. Animal kiropraktik är inte avsedd att ersätta traditionell veterinärvård helt. Om djuret är i uppenbar nöd eller i behov av omedelbar uppmärksamhet, ett besök i en traditionell veterinären får den första behandlingen. Veterinären kan hänvisa ägare till en ansedd djur kiropraktor för rehabilitering ändamål eller som ett alternativ till dyra och riskfyllda ortopedisk kirurgi.

Eftersom djur kiropraktorer i relativt korta utbudet får de som vill ta ett husdjur till en kiropraktor måste köra ett betydande avstånd för behandling. Det är inte ovanligt att en veterinär kiropraktor att rekommendera flera uppföljande justeringar eller en pågående behandlingsregim. Vissa sällskapsdjur får inte tåla de påfrestningar för långväga resor, och ett djur kiropraktor avgifter är konkurrenskraftiga i förhållande till mänskliga kiropraktorer. Många husdjur visar anmärkningsvärd återhämtning efter kiropraktisk justering, medan andra inte kan dra så mycket nytta som de skulle med korrigerande kirurgi.

Om du råkar bo i ett område med en certifierad djur kiropraktor, och du tror att ditt husdjur skulle dra nytta av hans tjänster, så du kanske vill ställa in en tid för en generell examen och föreslår olika åtgärder. Den AVCA hemsida kan tillhandahålla en förteckning över godkända veterinärmedicinska kiropraktorer över hela USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.