Kan jag få hundens tänder Cleaned Utan anestesi?

Även om många hundägare inte tycker om munhygien för sina hundar, förbättrar det faktiskt deras övergripande, långsiktig hälsa och även deras andetag. Du kan ta flera steg, bland annat med hundens tänder rengjorda professionellt, för att bibehålla en frisk mun för din hund. Veterinärer erbjuda professionell rengöring av tänder som en tjänst, men de flesta veterinärer använder narkos för att göra det.

På en veterinärmedicinsk praxis, kan du ha din hund tänder rengjorda ultraljud. Detta är en genomgripande process som involverar en liknande undersökning och rengöring för att som människor. Men även de bästa beskedlig hunden tenderar att vara samarbetsvillig under vad de anser vara en invasiv process. För att undvika eventuella upprörd och även att utföra en grundlig rengöring, när du väljer att ha hundens tänder rengjorda professionellt, det är konstrueras under narkos.

Om du föredrar att undvika narkos för din hund, så se till att du rengör hundens tänder regelbundet på egen hand. Än inte lika effektivt som en återkommande professionell rengöring, hålla din hunds tänder rengöras genom att borsta kommer att kraftigt förbättra hälsan hos sina tänder och tandkött. Borsta hundens tänder är enkelt och tar bara några minuter att göra. I början kan din hund verkar motstånd mot tanken på att hans tänder borstade, men du kan gradvis arbeta honom till acceptans. Det finns två olika typer av borstar tillgängliga för hundar. En är mycket likt en mänsklig tandborste, bara med en något bredare huvud och den andra är ett finger pensel. Liknar borstarna silikon finger används på spädbarn, glider ett finger borste för hundar över pekfingret och har borst för att få hundens tänder rengjorda.

Var noga med att använda tandkräm som är speciellt utformad för hundar, inte människor. Vanliga människor tandkräm är inte avsedd att sväljas och eftersom din hund inte kan spotta och skölja, han behöver hunden versionen. Det finns flera märken tillgängliga, vissa med hund-vänlig smaker, och de detaljhandel på de flesta större djuraffärer. Att införa idén med att ha hundens tänder rengöras, börja med att låta honom vädra sin pensel. Första gången, rena bara tänderna kan du se när du lyfter halsbitar. Borsta tänderna i 45 graders vinkel och oro bara om framsidorna. När din hund blir vana vid att tänderna borstade, kan du fortsätta med att rengöra alla sina tänder, fram och bak. Om din hund är samarbetsvillig på ett konsekvent sätt, så du kanske överväga att jämna mellanrum, med hundens tänder rengjorda professionellt.

Du kan också hjälpa din hund bibehålla friska tänder och tandkött genom att leverera ett ben utformad för plack borttagning medan tugga. Be din veterinär att rekommendera ett märke eller rådgöra med en djuraffär. Genom att hjälpa din hund bibehålla friska tänder och tandkött, du förlänga livet för tänderna, gör det möjligt för honom att äta en välbalanserad kost längre. Fundera över hur svårt det skulle vara att äta om du förlorat dina egna tänder för tidigt och du kommer att inse fördelarna med att hjälpa din hund behålla sina tänder och tandkött friska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.