I Horse Training, Vad Intelligent avslag?

utbildning av hästar, kan vissa läras intelligent avslag, där de lär sig att analysera en situation för att avgöra om det är osäkert, och att vidta åtgärder. En häst som har lärt intelligenta avslag kommer inte att göra något som den bedömer vara osäkra. Denna utbildning tekniken används också för att tågtrafiken djur som ledarhundar.

Hästar är av naturen intelligenta, känsliga djur, även om vissa raser kan vara lite hög nervös. Liksom många andra hovdjur, har de också en mycket raffinerad känsla av fara, tack vare tusentals år som offer för större djur. De är också anpassade till små förändringar i den naturliga miljön som även kan innehålla saker som instabil mark, farlig is, eller löst rotade träd som kan falla. När intelligent vägran är integrerat i ett träningsprogram, det tar nytta av dessa naturliga hästens egenskaper. Förutom att skydda djurens välbefinnande, intelligenta avslag även skyddar sin hanterare. När det gäller ledarhundar, till exempel en hund inte korsa gatan när det inte är säkert. I fråga om en häst, kanske intelligent vägran innebär inte ta ett hopp som är för högt, eller att vägra att vada eller simma en flod med en farlig ström. En häst som har lärt intelligent avslag kommer att bli en säkrare och tryggare mount, särskilt för yngre och mer oerfarna ryttare.

Vissa hästar, speciellt ponnyer, är i sig själv smarta om farorna med potentiella verksamheter och principen intelligenta vägran inte behöver lära sig eftersom hästen kommer helt enkelt vägra att göra farliga saker i naturen. På ett sätt skulle intelligent vägran ses som sunt förnuft för hästar. När det gäller hästar, ryttare måste lära sig att skilja mellan intelligent avslag och en enkel önskan om att inte göra något, även om en välutbildad ponny inte skulle neka en säker ledning när det har gett.

är begreppet intelligenta vägran ofta integreras i Natural Horsemanship och andra holistiska häst tekniker utbildning. Det förutsätter att hästar inte bör bortse från deras inneboende intelligens och århundraden av evolution, och att ett aktivt beslut om den del av hästen att vara smart i en viss situation kan vara mycket användbart. Även hästar har en historia av intelligenta avslag under extrema förhållanden, utbildare försöka finslipa det, lära hästen att det är lämpligt att ignorera eller vägra ett kommando i vissa situationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.