Hur mycket tid ska jag tillbringa leka med ett husdjur?

Även om vi älskar våra husdjur och försöka vara säker på att de får tillräckligt med motion, kan vi glömmer ibland att spendera tid leker med ett husdjur. Övervaka en hund som körs på hund parken eller titta på en katt leker med en ny leksak är inte tillräckligt. Husdjur behöver också vår odelade uppmärksamhet och vår samverkan med dem och leker med ett djur behöver inte ta upp mycket av vår tid.

Hundar är sociala flockdjur och din hund ser dig som ledare förpackningen. Det är viktigt för hundar att ha fäst uppmärksamheten från förpackningen ledaren och det är viktigt att din hund att interagera med dig. Försök att tillbringa minst 15 minuter om dagen leker med en hund. Det kan vara så enkelt som att spela hämta på gården genom att kasta hundens favoritleksak runt. Många hundar älskar att bli jagad och detta kommer att ge dig lite motion också! p

Katter anses mycket mer socialt oberoende än hundar, men de behöver också en del av din tid att leka med dem varje dag. Så lite som 5 eller 10 minuter för att låta dem kasta sig över en leksak fäst vid ett snöre som du drar längs golvet kan vara tillräckligt för många katter. Vissa katter föredrar att jaga bollar rullas på golvet. Det sak att komma ihåg när du spelar med ett husdjur är att engagera dem i aktiviteter som de verkar njuta av. Ofta kommer din kattens spinnande dig!

När du spelar med ett husdjur behöver du inte ha dyra eller till och med köpt leksaker. Speciellt med katter, kan du använda saker runt huset såsom sträng jaga eller en kartong att klättra i. Var noga med att hålla säkerheten först hela tiden ändå. Också undvika aggressivt spel såsom dragkamp med hundar där de tar in på ett objekt och du försöker att dra det från sina tänder. Undvika att använda händerna för att spela slåss med katter även när de är kattungar eftersom detta kan leda till aggressivt beteende som kan vara svåra att hantera i fullvuxna katter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.