Hur kan jag skydda en bil från Bear inbrott?

Medan camping eller vistas i områden där björn ofta är ofta en givande erfarenhet, bära inbrott i din bil kan göra upplevelsen mycket mindre givande och mycket mindre kul. Tyvärr björnar som lever i närheten av områden som människor tenderar att ockupera regelbundet har blivit vana att försöka att ta mat från människor, och de är smarta nog att förstå att en låst bildörr är inget hinder för deras styrka. Inte heller Billarmer brukar fungera mycket bra för att skydda din bil från bär intrång. De har vant sig vid det, och inte som troligt att skrämmas av buller.

Björnar har ett utmärkt luktsinne, mycket bättre än människor, och de har också lärt sig i mänskliga områden erkänna vissa saker som möjliga källor till mat. Till exempel bär tycks känna igen kylare och en synlig svalare i en bil kan vara tillräckligt för att orsaka bära inbrott. Tyvärr, björnar är inte särskilt bra på att öppna bildörr. Så de kommer att krossa fönster, för att buckla bildörr, och vill försöka få till en svalare i bilen.

Därför bör du aldrig förvara synlig kylare i bilen, inte ens i bakluckan, såvida det inte finns någon annan plats att förvara sådana livsmedel. De flesta campingplatser har säkert bära skåp där du ska förvara alla livsmedel. Undvik starkt luktande livsmedel, som kommer att vara naturlig bära attraktorer. Det viktigaste är dock att du måste hålla alla typer av livsmedel, omslag mat, eller även saker som tandkräm och omslag tuggummi ur bilen för att förhindra att bära inbrott. Innan du planerar att semestra i Bear land, göra en grundlig rengöring av bilens interiör. Titta under säten, vakuum, och se till att det inte finns några överbliven mat kärl. På din resa bära land, väljer att äta snacks utanför bilen, i stället för i bilen, där smulor eller lukten av livsmedel sannolikt kommer att dröja. Bear inbrott har skett för så lite som täckblad av tuggummi, så detta bör vara ett hårt och snabbt regel för resor. Undvik också att någon "mat" doftande luktborttagningsmedel bil för att inte locka till sig björnar.

Så vad som händer om du ser en björn inbrott på gång? Om du är i ett område där det finns svartbjörn, kan du göra några ljud från en säker plats för att försöka skrämma björnen borta. Detta kan inte arbeta med större björnar som Grizzlies eller isbjörnar, och du måste komma ihåg att du är viktigare än bilen, när som helst. Försök inte under några omständigheter att närma sig björnen. Ibland är det ett mycket bättre val att låta björnen att attackera din bil, om det innebär att den håller björnen från att attackera dig.

Det är också viktigt att göra allt ni kan för att minimera bära inbrott för att skydda björnar. Björnar som vanligtvis vandra genom mänsklig bebodda områden kan bli en olägenhet. Genom att hålla dem från livsmedel källor, de har mindre chans att bli störande björnar. Och tyvärr i vissa områden, bär märkas störningar dödas. Därmed som du skyddar din bil från bär inbrott, du också skydda björnar från människor, skapa en bättre situation för båda arterna att samexistera utan att skada varandra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.