Hur kan jag lära barn att vara vänliga mot djur?

förskola och tidig lågstadielärare kan lära barn att vara snäll mot djur genom att använda en välkänd BARNKAMMARRIM. Den BARNKAMMARRIM Mary Had a Little Lamb skrevs under den 19: e talet och innehåller en värdefull läxa för alla barn, vikten av att vara snäll mot djur. Den enkla rim är det perfekta sättet att lära barnen en viktig läxa som de kan bära med sig hela livet.

Lärare kan använda en kopia av rim i bild-bokform för att illustrera denna lektion för studenter. En utmärkt version av berättelsen är en bok som publicerades 1989 med fotografier av Bruce McMillan. Boken samtida fotografier av en ung afrikansk-amerikansk flicka ta hand om sina lamm. Innan lektionen börjar leta ett lamm uppstoppade djur och ta med till klassrummet. Sitter barnen på golvet i storytime området, och visa dem hur sällskapsdjur leksaken på ett milt sätt. Detta kommer att ge dem praktiska lösningar på hur man ska vara snäll mot djur de sällskapsdjur dem. Placera lamm på golvet och be eleverna att höja sina händer om någon av dem har ett husdjur. Tillåta viss tid för diskussion, eftersom små barn älskar att prata om alla djur de kan ha i hemmet.

Efter det möjligt för studenter tid att diskutera olika husdjur som de äger, fråga dem vad husdjur behöver för att bli frisk och lycklig. Sample svaren kan innehålla mat, vatten och någonstans att sova. Efter berömde barnen för deras svar, tala om för eleverna att de nu kommer att höra talas om en flicka och en sällskapsdjur som följde henne vart hon än gick. I det läget visa eleverna boken Mary Had a Little lamm . Snacka om bokomslaget och författaren. Var noga med att visa titelsidan också.

Nästa, läsa berättelsen för barnen, visar bilder på dem som boken läses. Under läsningen av boken, kan vissa lärare väljer att prata om bilderna också. Detta är ett visuellt exempel på vad barnen behöver göra för att vara snäll mot djur.

Eleverna ska ta del av Marias petting lammet, mata den, umgås med det och behandla det vänligt. Efter att ha läst berättelsen, frågar barnen varför lammet velat vara omkring Maria. Studenterna kommer troligen svara med att kommentera att Maria var trevligt att lammet och tog hand om den. Tala om för eleverna att alla i världen ska följa Marias exempel och vara snäll mot djur.

påminna eleverna att om de retas med sina husdjur, slå dem, drar deras svansar, eller visa andra grymma handlingar, sina husdjur kommer inte att vilja vara omkring dem. Diskutera det faktum att lammet följde Mary överallt eftersom den älskade henne. En PET kan inte älska någon som försöker att skada eller försummar det.

Efter diskussion av boken, be eleverna att rita bilder av ett husdjur de har eller skulle vilja ha. De kan rita eller skriva om allt de behöver göra för att vara snäll mot djur. Ett annat alternativ är att distribuera gamla magasin och tidningar och låta eleverna klippa bilder av saker som husdjur behöver. De kan välja bilder av sällskapsdjur mat, vatten, en person som vårdar ett husdjur, eller någon annan bild som illustrerar lektionen. Barn kan limma bilderna till byggandet papper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.