Hur kan jag hjälpa mitt Pet igen efter operationen?

Det uppskattas att 60% av amerikanerna äger minst ett hushåll sällskapsdjur, och varje år några av dessa djur behöver sällskapsdjur operation. Pet kirurgi kan vara rutin, t. ex. spay eller neutral operation, eller det kan förekomma i en medicinsk nödsituation där husdjur kräver omedelbar operation. I andra fall kan PET operation göras för att behandla ett sjukdomstillstånd som cancer. Med ett husdjur i för operation kan vara en skrämmande sak för vissa ägare av sällskapsdjur. Det finns flera saker som djurägare kan göra för att hjälpa sina djur tillfrisknar från kirurgi och fortsätter att leda friskt och meningsfullt liv.

Kvalitet post kirurgisk vård för djur kamrater börjar med god vård före sällskapsdjur operation. Prognosen för tjänsten kirurgiska återvinning kan förbättras avsevärt med några enkla åtgärder. Till att börja med bör husdjursägare arbeta med kvalificerad veterinär som får dem att känna sig bekväm. Veterinären ska avslöja potentiella risker för sällskapsdjur kirurgi, och tillhandahålla information om alternativ. Komma bloodwork innan sällskapsdjur kirurgi rekommenderas även, att identifiera eventuella medicinska tillstånd som kan innebära en risk medan djuret är vid narkos.

Följ veterinärens råd om källskatt mat och vatten innan operationen. I fråga om ägare med flera husdjur, kan det vara lättare att undanhålla mat och vatten från alla djur, snarare än att isolera sällskapsdjur går in för operation. I nödfall PET kirurgi, se och låta den medicinska personalen vet när ditt djur senast åt eller drack. När du tar ditt djur för hans eller hennes operation, se till att klinikens personal har ett antal kontakt telefon åt dig, och vara noga med att läsa pappersarbete du kommer att ingå med omsorg. I kirurgi finns det flera alternativ som kan förbättra ditt husdjur återhämtning. Många djursjukhus har börjat erbjuda kirurgi laser sällskapsdjur, som är mindre invasiv och främjar snabbare läkning gånger. Dessutom har många veterinärer rekommenderar användning av en intravenös kateter, som tillåter snabb åtkomst till ditt djur blodomlopp i händelse av en kirurgisk nödsituation. Placering av en kateter gör veterinärer för att lätt ge livräddande läkemedel. Även om dessa alternativ kan höja priset på operationen, de är väl värt det.

Efter operation bör ditt djur ges vätskor, som främjar återhämtning. Flesta djursjukhus erbjuder vätskor efter kirurgi för minimal extra kostnad. Dessutom kommer din veterinär ge dig antibiotika i förebyggande syfte, för att förhindra uppkomsten av infektion vid operationsområdet. Ditt djur kan också ha att bära en speciell krage för att hindra honom eller henne från att plocka vid kirurgi plats. Följ din veterinärens anvisningar om tiden efter kirurgisk vård i hemmet, och var inte rädd att ställa frågor. När du tar först ditt djur hem, han eller hon kan uppleva obehag. Vid veterinärklinik, kommer smärtlindring medicinering ges. Kombinerat med sviterna av anestesi, kan detta leda till att husdjur kan känna dig yr eller illamående. Små mängder mat och vatten bör erbjudas, och djurägare bör inte rubbas om små mängder kräkningar uppstå. Du kan hjälpa ditt husdjur genom att låta honom eller henne varm och i ett utrymme där sällskapsdjur känner sig säker.

Håll ett öga på ditt husdjur under återvinningsprocessen. Om kräkning fortsätter, blir operationsområdet inflammerade, eller djuret beter sig underligt, kontakta din veterinär. I de flesta fall kommer veterinären schema också en uppföljning besök efter cirka två veckor för att ta bort stygnen och kolla på djuret. Med kärlek, de flesta djur återhämtar sig väl från operation och kommer att vara friskare och lyckligare som följd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.