Hur annorlunda är Pet Meds från min receptbelagda läkemedel?

Med många djurälskare behandla sina fyrbenta kamrater som om de vore deras egna barn, är det ingen överraskning att marknaden för PET-meds blomstrar. Det finns förmodligen lika många sällskapsdjur medicin för djur eftersom det finns receptbelagda läkemedel för människor. Eftersom djur lider många av de sjukdomar och sjukdomar som människor gör, mänskliga receptbelagda läkemedel och sällskapsdjur medicin är ofta desamma. Skillnaden i dessa fall är ibland bara en fråga om dosering som är föreskriven enligt storlek. Ett bra exempel på människor och djur, med samma medicin beror på förekomsten av borrelios, en bock född sjukdom endemiska för östra Nordamerika och delar av Europa. Både hundar och människor lider fruktansvärt av borrelia. Antibiotika, såsom doxycyklin, används för att behandla denna sjukdom. Om du och din hund är både positivt för borrelia, vilket inte är ovanligt, kommer dina mediciner kan vara samma som sällskapsdjur medicin som ordinerats av veterinär. Förutom fysiska krämpor som kräver samma läkemedel för människor som för sällskapsdjur, är psykisk ohälsa ibland behandlas på samma sätt också. För djur som kämpar med depression och ångest, kan pet meds omfatta Prozac eller Xanax, som är samma läkemedel som ofta skrivs ut till människor med depression och ångest.

Många pet meds består av over-the-counter mänskliga läkemedel såsom paracetamol eller antihistaminer. Stället för att föreskriva pet meds, många veterinärer råda djurägare att ge sina sällskapsdjur låga doser av mänskliga mediciner. Även om vissa av dessa över receptfria läkemedel är helt säkra för djur, är det viktigt bara att ge dem till dina husdjur under inrådan av en veterinär. Vissa mediciner kan vara dödliga för djur, till exempel paracetamol är att katter.

Även om många sällskapsdjur meds är desamma som de läkemedel som får del av många andra sällskapsdjur meds anges endast för en viss art och farliga eller ineffektiva för människor. Bra exempel på denna typ av PET meds är lopp-och mediciner kryssa och i förebyggande syfte hjärtmask. Pet Meds som är avsedda att kontrollera loppor och fästingar är mycket farligt för människor att komma i kontakt med, i synnerhet gravida kvinnan. Pet Meds att förhindra hjärta mask innehåller bekämpningsmedel som inte är relevanta för människor, eftersom hjärtmask inte kan leva i det mänskliga hjärtat.

Även pet meds och receptbelagda läkemedel är ofta utbytbara mellan människor och djur, är det mycket viktigt bara att använda droger som är särskilt föreskrivs för det enskilda djuret eller personen. Om ett husdjur eller en person oavsiktligt intar en medicin avsedd för någon annan, bör du söka läkare eller veterinär rådgivning med en gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.