Hur Dog Years Jämför med Human Years?

Bedöma hund år jämfört med mänsklig år är inte den enkla formeln många förleds att tro. I allmänhet har en hund inte sju års ålder mänsklig år för varje år i livet som man trodde tidigare. Några hundar kan höra till denna kategori, men många andra inte. Istället hundår tenderar att vara bättre förutses med hund storlek. Största hundar har oftast den kortaste livslängd. Dessutom ändras tikar tenderar att ha längre liv än har ändrats män, eller oförändrat honor eller hanar. Det finns ingen fullständig vetenskaplig konsensus om hundår och humant år, men det finns ett antal formler som du kan utvärdera. Till exempel, föreslår en sådan formel som vid utgången av två levnadsåren en hund är cirka 21 år gammal i mänskliga år. Därefter hunden vinster fyra mänskliga år för varje enskild hund år. Denna formel kommer särskilt inte passar hundar av större storlek, eftersom vissa har en livslängd på mer än åtta eller nio på de flesta. I denna takt skulle större hundar dör vid mänsklig års ålder cirka 57 år gamla, som att människor skulle anses medelålders.

Istället kan du bedöma hundens vikt, och inse att hundar som väger mer än 40 pounds sannolikt är äldre än 21 år människa när de är två dog år gammal. En formel som beror på vikt tyder på att en hund är 20-30 när de har nått två års ålder, och att de sedan åldern fyra till sju år för varje påföljande år av livet. De kan nå den geriatriska skede när de är nio eller tio år gammal, och mycket stora hundar kan betraktas som äldre personer på sju eller åtta. Små hundar, speciellt leksak sorter kan fortfarande vara mycket barn när de är två dog år gammal, även om de har könsmognaden. I allmänhet är den minsta hundar har den högsta livslängden utestänger dålig hälsa eller fetma, och kan leva bra i sin mellersta tonåren i hundår.

Så länge din hund är frisk och en lämplig vikt, det kan hjälpa till att utvärdera hunden i fråga om storlek, kön och ras. Om du har en blandad ras hund, du har huvudsakligen gå genom vad du vet om föräldrarna för att bestämma den förväntade livslängden. Om valpen är produkten av flera leksak eller små raser terrier, är medellivslängden troligen i låg till mitten av tonåren. Om hunden är produkten av flera stora hundar, kommer dess livslängd bli lägre. Andra faktorer som avgör ålder hunden kan innehålla näring, utveckla hälsotillstånd, samt fysisk och psykisk vård av djur. Inavel hundar och valp fabriker tenderar att producera hundar som kan vara mycket mer benägna att ålder snabbare, har bättre hälsa komplikationer och dör tidigare, oavsett storlek.

Det är viktigt att notera att även om de flesta hundar kan få valpar när de är ett, de fortfarande kan sakna i känslomässig mognad. Mindre hundar i synnerhet kan förbli puppyish flera hundår, och god och enhetlig utbildning krävs för dessa djur. När en hund inte börjar visa tecken på ålder, exempelvis stelhet på att vakna på morgonen, lite mindre stiga upp och gå, eller tillfällig släng av inkontinens, ser din veterinär. Äldreomsorg för djur är alltid framåt, och god veterinärvård behövs för att hålla en åldrande djur bekväma och hälsosamma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.