Har Strutsar Bury Really Deras huvudet i sanden?

motsats till vad många tror struts faktiskt inte sticka huvudet i sanden. Strutsen, också känd som Struthio camelus , är den största typen av fågel i världen, ofta väger mer än 400 pounds (181,4 kg), och så höga som 8,9 meter (2,7 meter). Det är en flightless fågel, och är hemma i Afrika. Det gäller andra stora flygoförmögna fåglar, såsom EMU.

Enligt legender, strutsar har en tendens att sticka huvudet i sanden som ett sätt att undvika fara, men det finns inga vetenskapliga bevis för att visar att detta är sant. Vissa tror att ryktet att strutsen sticka huvudet i sanden kommer från det faktum att strutsar intar sand och grus, som hjälper dem att svälja sin mat, folk kanske har märkt dem plockar upp stenar i munnen och trodde att Strutsen begrava sina huvuden istället. En annan möjlig källa till ryktet att strutsen sticka huvudet i sanden kan vara vetenskapligt faktum att, när de blir hotade kommer strutsen falla framåt i sanden och lägger sitt huvud mot marken, så att kroppen kommer att likna en buske till förbipasserande rovdjur. Denna åtgärd är särskilt vanligt när strutsen försöker skydda sina ägg. Eftersom huvud och hals är samma färg som sanden, att en observatör kan det se ut som om strutsen sticka huvudet i sanden.

idag människor är ofta sagt att sticka huvudet i sanden när de vägrar att konfrontera eller ta itu med ett problem och väljer att förneka det. Talesättet kommer från tron att strutsen sticka huvudet i sanden, som spelades in först av romerske författaren Plinius den äldre. Nu när vi vet strutsar egentligen inte sticka huvudet i sanden, kanske uttrycket bör korrigeras. Strutsar är inte så dum som folk tycks tro.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.