Har Dinosaurs verkligen Brains i deras svansar?

Många har undrat över intelligens av dinosaurier, särskilt de stora och köttätande sådana. De var smarta och i så fall hur smart? Det verkar som de flesta stora dinosaurier troligen skulle ha suttit längst bak i klassen bär det klassiska dumbom huven, vilket kan göra dem lite mindre vildsint. Mindre dinosaurier, särskilt Raptor gruppen, tenderade att ha den största hjärnorna, vilket tyder på större intelligens. Större dinosaurier å andra sidan, var, för att uttrycka det fint, lite svagt, men deras hjärnor säkert fungerat tillräckligt bra för år av överlevnad. I början av 20th Century, då han studerade anatomi av Stegosaurus, avancerade vissa forskare teorin att åtminstone vissa dinosaurier hade hjärnor i sina berättelser. Från Stegosaurus tillämpades denna teori på andra stora dinosaurier, liksom obefintlig Brontosaurus (egentligen Apatosaurus eller brachiosaurs). Forskarna fann bevis för att Stegosaurus hade en hålighet nära basen av berättelsen som kunde ha haft en hjärna ännu större än den i en Stegosaurus huvudet.

Precis som namnet Brontosaurus har fastnat, tanken att vissa dinosaurier har hjärnor i deras svansar har förblivit en ihållande tro, särskilt de som inte håller dig uppdaterad om dino forskning. Faktum är, hade dinosaurierna har inte hjärnor i deras svansar. Vad man tidigare trott en sekund hjärna center, troligen utgjorde en ansamling av fettceller, och ett stort antal nervceller som kan bidra till att kontrollera sänka kropp och svans rörelse. På ett sätt man skulle nästan kunna säga att dinosaurierna hade hjärnor i deras svansar på grund av det stora antalet nervceller. I Verkligheten fungerar dessa inte som en andra hjärna.

Vidare har den "hjärnor i deras svansar" urban legend tillämpas endast på en mycket liten grupp av dinosaurier. Flesta dinosaurier har inte denna klump av vävnader och nerver /vävnad utrymme endast förekommer i några av de större dinosaurier, främst Stegosaurus, Brachiosaurus och Apatosaurus. Teorin är att stora tunga svansar behövde mycket nervreceptorer och oberoende kontroll för att inte kasta dinosaurier ur balans. Om du någonsin tittat på ryckningar av kattens svans, det tycks ha en egen vilja, och därmed även idén om att dinosaurierna har hjärnor i deras svansar är inte sant, kan deras svansar har haft samma typ av skenbart oberoende förflyttning i samband med modern djur.

För älskare av dinosaurier, som växte upp studera dem ett sätt, vi är i för stora uppenbarelser som DNA-forskning blir mer raffinerad. Nyligen fann forskare fråga om en rovfågel som kan bekräfta dessa dinosaurier verkligen hade fjädrar, som leder tilltro till "fåglarna är dinosaurier" teori. Strutsar har samma typ av nerv struktur på basen av deras svansar, men sedan, så gör flera ödlor. Det är intressant att spekulera i hur dinosaurie böcker och illustrationer kan titta i ytterligare tjugo år eller så. Kanske istället för att se ödlan-liknande djur som vi är så bekant, kan vi faktiskt tittar på en massa Big Bird's förfäder under kommande år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.