Är jalapenos och deras stjälkar och blad Skadligt för hundar?

Som en allmän regel bör hundar inte ges folk mat, eftersom det helt enkelt inte förenligt med deras tarmsystem. Men vet alla hundägare att hålla hunden borta från trädgården, kan papperskorgen, och köksbänken under matlagningen är en utmaning. Hundägare måste vara särskilt försiktiga i sina hundar intaget något som är potentiellt farlig. Även om många växter är giftiga för hundar, jalapenos inte. Det finns ett begränsat antal sätt på vilka en hund kan lockas med jalapenos. Du kan öka paprikan i din trädgård, kan du beställt pizza levereras med kostnadsfri jalapenos i rutan och kastade ut lådan där hunden kan nå dem, eller du kanske medvetet föda en jalapeno till din hund. I alla fall, de flesta hundar skygga jalapenos helt eller kort smak dem och spotta ut dem.

Om en hund händer att dricka en hel jalapeno peppar, är han sannolikt inte i någon omedelbar fara, men han kommer att påverkas av dess föreningar precis som en person. Han kunde börja nysa, desperat slicka hans kotletter och desperat söka efter vatten. Om din hund har ätit jalapenos, se till att han har gott om vatten att dricka.

Beroende på tolerans av din hunds matsmältningssystem, kan hon kräkas efter intaget jalapenos. Du kanske vill hålla ett öga för att skydda din matta eller möbler. Hundar äter ofta gräs om deras magar är upprörda, så se till att skriva också. Var noga med att ständigt hålla en riklig tillgång på vatten i hundens skålen.

Även jalapenos är inte giftig för hundar, hundar bör inte uppmuntras att äta dem. Även om din hund verkar njuta av dem, jalapenos är behandlar inte. För den totala hälsan hos din hund, bör du mata henne bara hundmat och erbjuder endast hund trakteringen. För mycket folk mat främjar viktökning som kan bli ohälsosamt för din hunds hjärta och andra organ, och pankreas kan också påverkas. För hälsan hos din hund och att öka sin livslängd som din trogna vän, alltid hålla sig till hundmat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.