Är Dogs munnar Really Renare än människor "?

Många kanske har hört en myt att hundar munnar är renare än munnen på människor. Detta rykte kan bero på det faktum att hundar ofta ses slickande sina sår, som sällan blir infekterade.

Men människor som tror att hundarnas munnar är renare än människor mun är kraftigt fel, enligt veterinärer som har talat om ämnet. De flesta människor har en stark tro på god hygien, och borsta tänderna minst en gång eller två gånger varje dag. Mänskliga munnar kommer sällan i kontakt med externa bakterier. Hundarnas munnar, däremot sällan rengörs i de flesta fall. Hundar har också en tendens att nosa runt och äter bakterier fyllt avfall-inklusive härsken mat och avföring-när de får tillfälle att göra det. Tvärtemot vad många tror, hundarnas munnar är mycket smutsigare än munnen av den typiska människan.

Anledningen till att hundarnas munnar sällan infekterar sår att slicka är att deras slicka medför att rensa bort av död vävnad, som liknar det arbete en kirurg skulle göra för att rensa ut ett sår. Även hundar mun är full av bakterier, inte hund biter inte brukar orsaka infektioner hos människor, eftersom de flesta bakterier hos hundar är framför allt deras art. Även om hunden är smittad med en sjukdom, är den mänskliga osannolikt att fånga den. Av denna anledning är det inte särskilt farligt att dela mat med en hund eller kyssa hundarnas munnar, fast ingen alternativ är exakt den mest hygieniska beslut.

Om du är hundägare, och skulle vilja göra dina hundar mun renare finns speciella tandborstar och tandkräm som du kan köpa för att använda på din hund, vilket kommer att bli en del av de bakterier i din hundarnas munnar . Även om det kan vara svårt att få din hund att öppna munnen en början kommer de lugna när de förstår vad du gör. Några av de speciella tandkrämer för hundar munnar kommer i smaker som nötkött och kyckling-köp en av dessa, och din hund kommer snart ser fram emot hans daglig rengöring av tänder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.