Vilka är de bästa hundraser för personer som bor i lägenheter?

Om du funderar på att skaffa hund, att det bästa sättet att hitta den perfekta komplementet är att göra din forskning långt innan du väljer honom. Förutom överväger din smak och preferenser hos hundar, måste du också överväga din uppehållsrum. Vissa hundar klarar sig bra i lägenheter, medan andra behöver större utrymmen för både komfort och sund utveckling.

Hundar som klarar sig bra i lägenheter är vanligtvis låg energi, såsom Basset Hounds, Bulldogs, Bichon Frisé, Lhasa apso, Afghanhund, och amerikanska eskimåer. Leksak hundar är också bra val för lägenheter, eftersom de kan tillgodose sina behov utöva genom att helt enkelt springa runt i rummen. Stora hundar som boxare, Rottweilers, Doberman, chow chow, och Great Dane kan också göra bra i lägenheter, om det finns plats för dem, eftersom deras storlek gör att de tröttnar lätt och behöver bara regelbundna promenader att använda sina överskott energi.

Å andra sidan, högt energiinnehåll hundar som pekare, terrier, spaniels och normgivare, tillsammans med de flesta jakt och hundar idrott, är inte bra lägenhet invånare. Dessa hundar har ett krav på intensiv daglig motion som regelbundna promenader inte kan täcka. Att ha en gård är det bästa alternativet för dessa hundar. Dalmatiner, Border collie Siberian Husky faller också i denna kategori.

Noisy och skygga hundar är också ett dåligt val för lägenheter. Detta inkluderar djur som är alltför nervös, såsom Chihuahuas och andra hundar leksak, terrier, och gråhundar. Personlighet tenderar att spela en viktig roll i detta också. Nervös raser kan göra bättre om de delar lägenhet med andra djur, så att de inte känner sig så ensam när ägaren är borta. Samma sak gäller för väktare raser som dobermann, tyska vallhundar och Briars. Eftersom deras instinkt är att skydda hemmet, högljudda grannar och även andra hundar kan ställa en skällande konsert som kan uttömma både djur och grannarna.

Hundar som bor i lägenhet behöver oftast mer motion än andra hundar. Eftersom de lämnas ensamma för mycket av den dagen, behöver de åtminstone ett par långa promenader varje dag för att förbruka energi och hålla formen. De kommer också att behöva mer uppmärksamhet och kärlek när ägaren är hemma, eftersom de saknar kontakt och socialt umgänge under dagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.