Vad bör jag tänka i valet mellan en katt eller en hund?

Husdjur ge kamratskap och villkorslös kärlek. I själva verket har det varit många studier som visar att äga ett husdjur minskar din stress och främjar en allmän känsla av välbefinnande. Men välja om du ska få en katt eller en hund kan ibland vara en svår uppgift för en framtida sällskapsdjur ägare. I valet mellan en katt eller en hund, är det första du behöver för att pröva din levande arrangemang. Hundar behöver oftast mer utrymme att köra, medan katter kan vara lycklig i en mindre lägenhet. En hund kommer att behöva vidtas för regelbundna promenader, en uppgift som kan vara svårt om du bor i en större tätort. Om du bor i ett hyres-enhet, kan din hyresvärd också har begränsningar för vilka typer av husdjur är tillåtna.

Nivån tid du måste ägna åt att ta hand om ditt husdjur är en annan viktig faktor att tänka på när du är valet mellan en katt eller en hund. Katter är självständiga varelser som behöver mycket lite försiktig, men hundar kommer att kräva mer utbildning och arbetsledning. Om du har ett krävande jobb som kräver sena kvällar på kontoret eller att resa ofta, äger antingen en katt eller en hund kommer att bli svårt, men äger en hund kan vara svårare om du inte har någon annan att dela ansvaret för att sköta ditt djur . Om du är patient och letar efter ett husdjur som kan bli en annan familjemedlem, dock, att äga en hund kan vara en perfekt passform. din egen personlighet kan också påverka om en katt eller en hund är rätt sällskapsdjur för dig. Allmänhet, människor som är utåtriktad och sällskaplig föredrar hundar som katter. De älskar att leka med sina husdjur och ser fram emot att mottogs entusiastiskt vid slutet av dagen. Kattägare, tenderar dock att bli lugnare och mer inåtvända. De vill ha ett husdjur som är så lite underhåll som de är.

Oavsett vilken typ av husdjur du slutligen väljer är det viktigt att se till att du förstår ansvaret med att äga en katt eller en hund. Till exempel, måste du se till en katt eller en hund är skyddad från giftiga rengöringsmedel, ömtåliga föremål, sladdar och andra potentiella säkerhetsrisker. Du måste dessutom ha ditt husdjur kastrerade och kastrerade och justera din hushållsbudget till svars för ditt husdjur veterinärvård, grooming, licensiering, ombordstigning, och tillbehör. I vissa fall kan du även köpa sällskapsdjur sjukförsäkring för en katt eller en hund för att skydda ditt husdjur i händelse av oväntade sjukdomar eller skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.