Vad är skillnaden mellan växter som växer från lökar och plantor som växer från frö?

Alla älskar en blomma trädgård och de flesta människor skulle vilja ha en fylld med färg och doft. Många anläggningar är tillgängliga för användning i en trädgård, och de flesta av dessa kommer från antingen lökar eller frön.

De flesta växter som kommer från frön är antingen ettåriga eller biennaler. Annueller växa direkt från frö och växer, blommar och dör under en säsong. De producerar även eget utsäde. Många vackra blommor hör till denna kategori, inklusive de flesta vilda blommor, Zinnias, ringblommor, astrar, prästkragar och petunias. Ett trevligt alternativ för att använda blommor från frön är att köpa en rulle av torv med frön redan pre planterade-. Alla en trädgårdsmästare behöver göra är att rulla ihop gräset på en lämplig plats och vatten det. Dessa rullar finns på de flesta garden centers. Biennaler pågå i två år utan omplantering.

Andra växter med frön är ätliga, som tomater, squash, gurka, selleri, bär, vattenmelon och cantaloupemelon. Fröpåsar för dessa grönsaker kan hittas på våren i dagligvaruhandeln, centers hem eller från frö kataloger. Blomfrön finns också.

Växter från lökar är en helt annan proposition. Förmodligen den mest kända växter som växer från lökar är tulpaner. Men påskliljor, hyacint, gladiolus och även vitlök också våren från lökar. Trädgårdsmästare anläggning lökar på hösten det året och de förblir vilande i jorden till våren. När vädret värms upp, lökarna skicka upp gröna blad och så småningom blomma. Blommorna är fortfarande ett par veckor eller så, då de dör tillbaka, och bladen följa. Dessa anläggningar ligger sedan vilande fram till nästa vår, när de blommar igen. Den främsta fördelen med växt lampor är att de kan flyttas till olika platser i trädgården, beroende på trädgårdsmästarens preferenser. Alla trädgårdsmästaren har att göra är att gräva upp lökarna på hösten och återplantera dem på önskad plats. Plant lampor finns också någonstans frön och andra växter säljs.

Plantering av lökar och frön är en underbar familj verksamhet. Barnen kan se mer eller mindre omedelbara resultat av sina mödor med frön i en kruka, och kan uppskatta fördelarna med tålamod när plantera lökar på hösten. Detta är en stor upplevelse för dem att se där växter kommer ifrån och hur de växer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.