Vad är koppar?

Koppar är ett rödbrunt Nonferrous mineral som har använts i tusentals år i många kulturer. Metallen är nära besläktad med silver och guld, med många egenskaper som delas av dessa metaller. Moderna samhället har ett antal ansökningar för koppar, allt från mynt till pigment, och efterfrågan på koppar är hög, särskilt i industrialiserade länder. Många konsumenter interagerar med koppar i olika former på en daglig basis.

Arkeologiska fynd tyder på att koppar är bland de första metaller som används av människor. Många utgrävningar runt om i världen visar att koppar användes för att göra redskap, smycken och vapen. Metallen är mycket formbart, vilket betyder att det kan vara lätt att bearbeta och drog till tråd. För kulturer som hade minimala eller råa metallbearbetning förmågor skulle koppar har lätt att forma och arbeta med. Koppar är också lätt att legering, och många av de tidiga metallegeringar featured koppar. Namnet på metallen kommer från Kyprios , det grekiska namnet på Cypern, en ö som hade mycket produktiv koppargruvor i den antika världen. Atomnumret för koppar är 29, placerar landet bland de övergångsmetaller. Metallen är mycket ledande både el och värme, och många av koppar's använder dra fördel av denna kvalitet. Koppar finns i flera elektronik och kabeldragning. Det används också för att göra grytor. Koppar är också relativt korrosionsbeständig, eftersom det utgör en patina som motstår oxidering. Av denna anledning är koppar blandas ofta med andra metaller för att bilda legeringar som brons och mässing. Förutom att vara användbar i tillverkningsindustrin, koppar är också ett viktigt näringsämne i födan, även om endast små mängder av metallen behövs för välbefinnande. Koppar förekommer i flera enzymer, underlättar upptaget av järn, och hjälper till att överföra elektriska signaler i kroppen. I höga doser, men kan metallen vara mycket giftiga. Koppar kan också mätta vatten och mark, som utgör risker för djurlivet. På en mer godartad nivå, kan koppar fläckar på kläder och kött, vilket många har säkert lagt märke till.

I ett naturligt tillstånd, är koppar sällan finns rena. Det är blandad med andra ämnen, och materialet måste behandlas innan den kan säljas. Detta kan leda till allvarliga miljöproblem, särskilt när gruvbolag bedriva osund praxis. De kemikalier som används för att utvinna koppar kan vara giftiga, som kan kastas element och avrinning i samband med koppar rening. Många länder försöker reglera sina koppar branscher, för att förhindra omfattande föroreningar och problem förknippade med det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.