Vad är knott?

knott är gnat-som två-winged flugor i den ordning Diptera, som omfattar ett stort antal enskilda arter. Många människor tycker knott extremt irriterande och obehagliga, och det finns lyckligtvis ett antal sätt att hantera dem. Det hjälper också att komma ihåg att även knott är irriterande, de är i huvudsak ofarliga, och de bär inte några kända sjukdomar.

Termen "mygga" är något bristfällig, eftersom den omfattar en så stor grupp av insekter . Som en allmän regel, att människor bryter knott upp i tre kategorier: bita mygg, knott galla och icke-bitande myggor. Som ni kanske förstår, är bitande myggor kända för att bita människor och djur, vanligen orsakar några hudirritation, men inga bestående skador. Gall knott kommer att skapa områden med svullnad i anläggningar med deras larver, men de är inte allmänt skadliga för människor, medan icke-bitande myggor är precis vad det låter som.

Liksom sina släktingar på mygg, knott och ras lucka i vatten. Som regel är dessa insekter finns kring stora vattensamlingar, särskilt om vattnet är stillastående, och de tenderar att komma ut i det varma vädret, som ofta bildar tjocka svärmar som inte är särskilt roligt att titta på eller gå igenom. Knott är mycket mindre och mer sårbart än myggor, och deras vingar är vanligtvis kortare än sina kroppar, du kan använda dessa skillnader att skilja mellan knott och myggor.

Några aktuella insektsbekämpningsmedel arbete på knott, som gör saker som citronella ljus. Knott är också mycket intresserad av bugg besökare, som ska placeras långt från huset så att människor inte behandlar den resulterande svärm. De är också dras till ljus, leder till att många biologer att rekommendera att man väntar att slå på utomhusbelysning på natten tills aftonsvalkan har satt i, vilket de flesta myggen att pensionera sig för natten. Det är också en bra idé att placera armaturer ifrån dörröppningar och utanför lounging områden, trots att ljuset kan riktas till dessa regioner, så att folk kan se.

för att hindra myggorna från angriper ditt hem och trädgård, hjälper det att bli av med alla stående vatten. Detta kommer också att avskräcka myggor och andra ovälkomna besökare. Om du har en damm eller vatten tråg för djur, materiel det med karp och guldfisk, som gladeligen äter myggor och deras larver innan de blir ett problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.