Vad är ett lejon?

lion (Panthera leo) är den näst största Big Cat, endast mindre än tiger. I naturen kan en vuxen man väger upp till 500 £ liv och 10-14 år. Den nordamerikanska puma är en helt annan art, och inte ett riktigt lejon.

Det finns åtta erkända underarter av lejon, varav två är utdöda i vilt tillstånd, och en av dem, den asiatiska anses akut hotad. Inte mer än 350 djur av denna sort tros finnas i naturen. De fyra afrikanska arterna är betydligt mer framgångsrika, med uppskattningar av sin befolkning på mellan 16. 500 till 47. 000 djur. Ändå medan dessa siffror verkar stor, experter tyder på att befolkningen har minskat nästan 50% under de senaste två decennierna, vilket den internationella unionen för skydd av natur och naturresurser för att lista de arter som svagast utrotas.

Lejonen bor i två typer av social grupp: Resident och flyttbara. I lokalbefolkningen, lejon lever i en stolthet som består av flera vuxna honor och deras ungar, och en eller två vuxna männen. Nomadiska lejon tenderar att leva ensam eller i par, och resor över ett mycket större område utan några särskilda hem sortiment. Den manliga lejon kan växla mellan ett Resident och nomadliv, men kvinnlig Resident Lions har en strikt hierarki som normalt inte kommer att tillåta en Nomad hona till stolthet. är kosten för vuxna lejon som endast bestod av kött. Eftersom kvinnor är snabbare och smidigare än män, stolthet Lejoninnornas arbeta tillsammans för att jaga för hela koncernen. Hanen kommer aldrig att dela sin egen dödar, men Lejoninnornas tillåta män att gå med i foder efter honorna och unga har ätit sig mätta. Pride honor synkronisera sina reproduktionscykler, så att när ungar föds, kan alla kvinnor fostra och vårda dem. Cubs sjuksköterska sex till sju månader före avvänjning. Experter pekar på att konkurrensen om knappa mat leder till en hög unge dödstalen, i naturen, upp till 80% av ungarna dör innan de uppnått könsmognad. En annan möjlig orsak till den höga dödligheten är ett resultat av lejon avel beteende. Om en ny manlig tar över en stolthet, kommer han att döda alla ungar och se till att kvinnor blir fertila.

Lejonet är ofta kallas "King of the Jungle" och har en framträdande roll i många legender. I Grekland, bekämpa nemeiska Lion var en av Hercules mödor, och efter sin död lejonet sattes i himlen som stjärnbilden Lejonet. Egyptierna dyrkade denna konstellation, eftersom dess årliga ökningen i himlen sammanföll med den årliga stigande av Nilen. Egyptiska och grekiska mytologin också nämna Sphinx, ett halvt lejon, halvt mänskliga monster sa att tala i gåtor och vara både klok och farlig.

Redan 850 f Kr, har Lions hållits i fångenskap. Alexander den store sägs ha lagts fram tämja lejon som en gåva. I England finns ett register över lejon hålls i Tower of London som en del av menagerier från 13-talet och framåt. Även gång hålls i cementerade och kraftigt spärrade burar, moderna kapslingar avsedda att efterlikna en naturlig vild livsmiljö. Idag kan du se lejon själv i nästan alla zoo i världen, eftersom de fortfarande en mycket populär och fascinerande djur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.