Vad är en tonfisk?

Det finns nio erkända arter av tonfisk, som är en havsfisk som spenderar större delen av sitt liv i mitten djup av öppet vatten. Tonfisk är förmodligen den mest kommersiellt fiskade familjen, med mer tonfisk landas varje år av tunga producenter som Japan, Frankrike, USA, Taiwan och Spanien. Köttet tonfisk förekommer i en rad traditionella livsmedel samt burk, och det växande antalet tonfisk fiskas har uttryckt farhågor för livslängd tonfisk familjen. är alla tonfiskarter fiskas kommersiellt, men blåfenad, Yellow fin, Albacore, och Bonit är de mest fiskade. Tonfisk, i synnerhet, är mycket uppskattad i Japan, där fisken av högsta kvalitet används i sushi och sashimi. Albacore och bonit ofta kokt och konserverad i olja eller vatten som säljs i världen, och Yellow fin är ofta betecknade som "Ahi" till salu på Hawaii och längs västra kusten av USA.

Tuna tenderar att ha mörkare kött än många andra fiskarter, som står sig väl till grillning och andra kraftfulla åtgärder matlagning. Köttet är högt innehåll av protein och Omega 3, men tyvärr också ansamlas kvicksilver, liksom många fiskarter. Som ett resultat bör konsumenterna begränsa sin tonfisk konsumtion, med några biologer rekommendera ett serveringsfat eller mindre per månad för vissa arter, särskilt Blåfenad.

Tuna traditionellt har fångats för kommersiell användning på stora nät, av vilka många misstag fånga delfiner också. Efter en informationskampanj om den hängivna marina däggdjur uppmuntrat till en bojkott av tonfiskindustrin, började många kommersiella tonfisk företag vidtar åtgärder för att förhindra att delfiner fastnar tillsammans med sina tonfisk, fakturering resultatet som "delfinerna. "Vissa tonfisk fångas även på långa rader, särskilt genom sportfiskare som tycker om att kämpa med de muskulösa och bestäms fisk.

Tonfisken är populär bland människor eftersom den inte har en stark Fishy smak, och konsumenter som inte gillar fisk ofta äter tonfisk. Det är en extremt mångsidig fisk, tack vare robusta kött, och kan hittas konserverade, torkade, jästa och frisk i större delen av världen. Färsk tonfisk landas dagligen på stora fiskmarknaden i USA, Asien och Europa, och kan nås av konsumenter inom några dagar, med vissa arter som prisade Blåfenad behandlas så snabbt som möjligt för att garantera färskheten. Eftersom snabb simmande fiskar har blivit hårt skördade många bevarande organisationer hördes varningar om hälsa tonfiskbestånden, särskilt de södra Blåfenad, vilket anses vara hotad. Andra arter av tonfisk är tveksamma hälso också, med många nationer med stora illegala skördar utöver de internationellt överenskomna kvoten. Tonfisk minskar i antal, särskilt i Atlanten, där stränga begränsningar gjordes i början av tjugoförsta århundradet i ett försök att återställa tonfisk.

Några nationer har experimenterat med tonfisk jordbruk framgångsrikt, och ett växande antal av fisken som säljs är odlad tonfisk, ger ett ekologiskt hållbart alternativ till berörda konsumenter. Blåfenad i synnerhet har visat sig vara mottagliga för vattenbruk i Australien, vilket tyder på att förutom att ge människor mat, den odlade tonfisk får möjlighet att fylla uttömda vilda bestånden också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.