Vad är en skate?

En skate är broskfiskar som är närmast släkt med rockor och hajar. Till skillnad från rockor och hajar, varje skate arter är helt ofarligt för människor. Liksom strålar, skridskor tenderar att skumma längs botten av grunda havsområden, äter mest små fiskar och kräftdjur. Det finns omkring 200 arter av rockor i världen, och de kan ibland vara svårt att skilja från strålar. Vissa har mer rundade organ än ofta romb eller diamantformade stråle, men andra är mycket lika i form. Vissa grundläggande skillnader kan noteras i svansen på skridskor, som saknar ryggrad. Kvinna skridskor kan noteras för sin utvidgade vågar nära ögonen och på vingspetsarna.

Reproduktiv beteende i skate också skiljer sig från stråle. Rockor lägger ägg i en liten formation som kallas sjöjungfrur handväska. Strålar, å andra sidan, föda levande ungar. Dessutom är skate vanligtvis har framträdande ryggfenor, som vanligtvis saknas i strålen. Både och rockor är relativt platt och kan vara svåra att upptäcka i grunda sandiga områden, om du av misstag försöker steg på en. Sedan kan de gå med vederbörlig skyndsamhet. Skridskon anses ytterst foglig, och dess små tänder utgör något hot mot människor. Några strålar, men de anses också vara ganska ofarliga kan sticka med sina svansar eller leverera elektriska stötar. kan de olika arter av skridskor finns i större delen av världens hav, och de uppvisar extra stor varians. Den lilla skridsko, till exempel är bara en till två meter (30,48-60,96 cm) långa. Vissa skridskor är mycket större-den största skate i nordamerikanska vatten kallas, unimaginatively, Big Skate. Det är imponerande i storlek, upp till åtta fot (2,44 m) lång och kan väga upp till 200 pounds (90,72 kg).

skridskon kan variera i färg, och har två intressanta runda markeringar, runt mitten av kroppen som ser ut som ögon. Skridskor kan vara grå, brun eller mångfärgade, och ofta smälter bra in i sandig havsbotten. Detta kamouflage hjälper skate dölja sina främsta rovdjur, stora hajar. Skridskon har lite försvar mot en haj än att gömma sig och hoppas att det inte kommer att märkas.

ibland skridskon skördas för mat, men många arter av hajar är mycket mer sannolikt att bli utfiskade. Faktum är att under 2007 kom flera miljöpartister tillsammans att teoretisera att genom att fortsätta att förstöra toppredatorer, som hajar, både skate och befolkningen ray avsevärt har ökat. Växande antal rockor har placerat en påfrestning för sin egen mat källor, vilket resulterar i en minskning av invånarantalet med några av människors favorit typer av skaldjur, pilgrimsmusslor like.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.