Vad är en mink?

en mink är ett rovdjur i familjen Mustelidae , inhemska på norra halvklotet. Mink är förmodligen mest känd för sina typiskt elegant, mjuk päls, som har orsakat jägare att eftersträva mink i århundraden. Det finns två levande arter av minkens: Europeiska mink, och Mink. De två arterna är påfallande lika, vilket ibland kan göra det svårt att avgöra vilka arter man tittar på.

Liksom övriga varelserna i familjen vessla, mink har berömda långa, slimmade organisationer och korta ben. Eftersom dessa djur är semiaquatic, de har simhud bakfötter att hjälpa dem simma, att tillsammans med små öron minskar motståndet i vattnet. Mink även pekat tryne och små, Beady ögon som de använder för att leta efter fisk och andra vattenlevande bytesdjur.

Mink kan eventuellt hittas nästan var som helst där det finns vatten, men intervallet av dessa varelser har minskat radikalt grund av att de lider av förlust av livsmiljöer, jakt och föroreningar. Djuren tillbringar mycket av sin tid i vattnet, även om de häckar och bo på land, producerar kullar av barn kallas byggsatser. Kosten för minken kan variera, förutom vattenlevande djur som fisk och skaldjur, kan djuren också äter små däggdjur på land.

Vilda minkar är mörkbrun, med amerikanska minkar har en liten vit fläck på hakorna. Uppfödare i mink gårdar har producerat en rad mink färger, vita och svarta, för päls marknaden. Deras snygga päls är utformad för att ge isolering i kalla miljöer såsom vatten, vilket är ett skäl till mink är så uppskattad av Körsnärer, pälsen är också naturligt vattenavvisande, att tack vare olja som utsöndras från mink behålla sin päls och hud torr. Dessa varelser har en distinkt musky lukt, som de använder för att signalera varandra och markera revir. Även minkar kan inte spray som sina släktingar i skunkar, deras starka lukt uppfattas som motbjudande av många andra varelser, som tenderar att ge mink en bred kaj. Mink är inte heller känt för sina milda natur, de har vassa klor och tänder, och de är inte rädda för att använda dem.

Mink Pälsdjur gårdar är något annorlunda än vild mink, eftersom de har fötts upp i speciellt att producera särdrag användbar för Körsnärer. Av denna anledning är det inte rekommenderas eller säkert att släppa räddade minkar i naturen, eftersom de inte kommer att klara sig bra i naturen, och de kunde skada mink infödda befolkningen om de korsningsgaltar med vild mink.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.