Vad är en koala?

Koala är en tuftade-eared pungdjur, med huvudsaklig livsmiljö i Australien. Vissa koalas har flyttats till öar kring Australien, men de flesta koalas lämna sina hem i östra Australien. Bevis på Koala befolkningen i andra delar av Australien finns, men de flesta förlorat sin livsmiljö på grund av ökad utbyggnad och människans ingrepp i livsmiljön. Koalan anses nu vara en utrotningshotad art. koalan är trädlevande, vilket innebär att de bor i träd. De har också en långsam ämnesomsättning, vilket är anledningen till att de spenderar nästan 20 timmar om dagen sover. Vid födseln, de är mycket liten, ungefär storleken på en jellybean. De saknar också deras varumärke fluffiga öron och ögon.

På ungefär sex månader, barnet koalan mer liknar en mogen koala, och satsningar ur påsen att äta sin moders utsöndras och smälts eukalyptus. Med ett år, kommer barnet tillbringar större delen av sin tid utanför påsen, och äter den primära koalan diet av eucalyptus blad, och ibland bark. En fullvuxen koala kan vara cirka 17 pounds (7,71 kg), men detta varierar beroende på kön. Den vuxna Koala är två till tre fot (0,6-0,91 m). Hanarna är större än honorna. koalan kommer könsmogna vid ungefär två till tre års ålder, och honan kommer att ha cirka tolv barn i en livstid, var född var för sig. Koalas i det vilda lever cirka 15-18 år. Förutom den stora öron, koalas har ett stort brunt till svart näsa. De har tät grå till grå-brun päls med vita markeringar eller grädde.

Pälsen av Koala gjort dem attraktiva för jägare som sköt arter som nära utrotning genom jakt. Detta bruk upphörde i mitten av-20-talet och ansträngningar gjordes för att bevara den kvarvarande arterna. Dessa ansträngningar har varit relativt framgångsrika, även om hotade status koalan är fortfarande ett problem på grund av förlust av livsmiljöer.

Koala befolkningar har också drabbats där de har flyttat. Koalan befolkning på Kangaroo Island har lett till extrem överbefolkning och sjukdomar. Insatser görs för att hindra befolkningen expansion, överväldigande stöd från gemenskapen till koalan kommer inte att tillåta att djur som skall avlivas. Flytt tillbaka till fastlandet i Australien har inte varit lyckat. Strategier för att minska populationen omfattar för närvarande skytte hormon fyllt pilkastning till kvinnliga koalas att förhindra reproduktion. Det Koala inte kan kallas en ovanligt intelligent djur. Den har en mycket liten hjärna som bara upptar ungefär 40% av sin hjärnskålen. På en typisk dag, äter koala, sover och tar hand om sina unga. Om det har en enorm visuella intryck, närmar sig en vild koala rekommenderas inte. De kan vara ganska grinig och deras betydande klor och starka bita ska kunna undvikas. Som väl är fastlandet koalan befolkningen lider för närvarande av ett utbrott av klamydia, som kan överföras genom ett bett.

Även koalan kallas ofta en koala bära , koalan inte är relaterat till björnar. Ett av dess främsta utmärkelser från björnar är att det är ett pungdjur. Den har ett mycket närmare relation till wombat och andra pungdjur i Australien och Tasmanien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.