Vad är en hök?

Tekniskt sett en hök är en rovfågel som tillhör den sub-familjen Accipitrinae . Däremot kan termen användas mer allmänt för att hänvisa till någon fågel i familjen Accipitridae , som innefattar Accipitrinae , eller, ännu mer allmänt, att nästan alla rovfågel . Många fåglar som inte hör till Accipitridae familj har gemensamt namn inklusive hawk .

Hawks live över hela världen. Det finns över 50 arter av sann hök, varav de flesta tillhör släktet Accipiter . De flesta fåglar av detta släkte kallas duvhökar eller sparvhökar . Hökarna är skickliga jägare som normalt foder på natten. Sitt byte innebär att mindre fåglar, däggdjur och reptiler, beroende på art av hök.

Hawks tros vara bland de smartaste fåglar, enligt Dr Louis Lefebvre: s metoder för att bestämma aviär intelligenskvot (IQ), och de är kända för sina utmärkta syn. The Hawk Eye har ungefär fem gånger så många fotoreceptorer som hos människor, utöver särskilda nerver och muskler okänd i ögonen på andra djur. De har också en indragen fovea, längst bak i ögongloben, som tjänar till att förstora mitten av synfältet. Den typiska hawk tros ha 20 /2 syn, i motsats till den 20/20 vision av en genomsnittlig människa. Detta innebär att en hök kan se ett objekt 20 fot (6 meter) bort att människan bara kan se från ett avstånd på två meter (0,6 meter).

På grund av sin utmärkta syn, intelligens och naturlig rovgiriga beteende, är hökarna ofta i stället för örnar och falkar i sporten i falkenering , där fåglarna används för att fånga småvilt. Många typer av hök i USA hotas till följd av mänsklig predation. Människor kan skjuta hökar för att skydda sin boskap eller helt enkelt som sport. Många hawk arter över hela världen skyddas mot sådan behandling enligt lag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.