Vad är en grotta?

En grotta är en liten grotta eller en struktur för att likna en grotta. I båda fallen är grottan används av människor för olika ändamål. Naturliga grottor som inte används av människor i allmänhet endast är känd som "grottor". Grottoes har varit en källa av intresse för människor i århundraden, och några mycket intressanta arkeologiska fynd har gjorts i grottor i hela världen.

i betydelsen en naturlig grotta, en grotta som ofta visas i närheten av havet, vilket återspeglar processer av erosion som sakta bortse grottor från strandlinjen. En stranden grottan kan delvis översvämmas vid högvatten, och ofta har ett sortiment av intressanta havsdjurens inne. Stranden grottor förekommer i vissa mytologier, ofta hemma hos gudar eller andar, och folk har historiskt använt dem som kopplingspunkter för skaldjur och lagring för olika varor. Kajakpaddlare och dykare njuta ibland besöka grottor som endast nås med vatten, eftersom dessa platser ofta är relativt orörd, även i tätbefolkade områden. kan Naturliga grottor även i inlandet, ofta i närheten av floder, sjöar och strömmar. I forna tider, utan tvekan människor skyddade i grottor, men också bifogas religiös och kulturell betydelse för dessa små grottor. Vissa kulturer dekorerade väggarna i deras lokala grottor, eller fyllde dem med statyer, religiösa erbjudanden och andra föremål med anknytning till religiös tro. Högt uppsatta medlemmar av samhället kanske ligger begravd i grottor, och förhållandena i vissa grottor har visat sig vara utmärkt för historiskt bevarande, så att moderna människor att se exempel på antik konst och traditioner begravning. i betydelsen av en konstgjord grotta har man gjort grottor åtminstone sedan romartiden. Romarna används grottor till hus religiösa artefakter, med lite mer pragmatiska romarna att titta på deras grottor som praktisk förvaring platser för vin och andra färskvaror. Större konstgjorda grottor användes även för underhållande, vilket förklarar varför vissa restauranger är kända som "grottor".

p

konstgjorda grottor också används som trädgård funktioner. En grotta kan utnyttjas för att visa statyer och andra konstverk, eller det kan vara ett inslag i ett vattenfall av arrangemang av planteringar. Vissa trädgård grottor är närmare byggnader än grottor. När vurm för grottor var särskilt utbrett i 1800-talet fick människor att utarbeta grottor är underhållande i påkostade trädgårdar, och några av dessa strukturer finns kvar än idag i antika trädgårdar. Trädgård grottor idag är särskilt vanligt i religiösa trädgårdar, med grottan som används för att visa religiösa ikoner eller att hysa ett altare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.