Vad är en bas?

Bass är ett namn som delas av många perciform fisk ofta eftersträvas för idrott och ibland ätit också. Det Perciformes är benfiskar som liknar abborre, och ofta har taggar längs sina fenor. Bas finns i både sött och salt vatten, och deras preferenser varierar från varmt till tempererade. Bass är populär för sportfiske eftersom de tenderar att bekämpa fiskaren mer än vissa arter, vilket gör Bass Fishing ett utmanande aktivitet. är tempererade bas arterna Moronidae, och kan hittas i floder och flodmynningar. Den mest kända medlemmen i denna grupp är den randiga bas, en av de mest populära sporten fisk genom tiderna. Tempererade bas har taggar direkt bakom deras gälar, två ryggfenor, och en kluven caudal eller bakre fin. Tempererade bas arter kan nå 70 inches (180 cm) i längd och kommersiellt fiske i vissa delar av världen.

Temperate bas tenderar att vara ständigt vandrande, och ibland reser långa avstånd. Samtliga leker i sötvatten under våren, och livnär sig på mindre fiskarter som tillsammans med räkor och andra kräftdjur. Del tempererade bas är kommersiellt odlade också, och fiskarna kan dra nytta av odlade bestånd, ofta inför det utarmade vattendrag. är varmt vatten bas arter, och The Centrarchidae ibland som sunfish, abborre, eller braxen. De är uteslutande hemma i Nordamerika, och ofta finns i floder och bäckar längs den östra delen av USA. Dessa bas karaktäriseras av flera rayed fenor och taggar, vilket kan vara smärtsamt att intet ont anande fiskare. Den mest berömde bland det varma vattnet bas arter är largemouth bas, så kallad eftersom dess mynning sträcker sig långt tillbaka bakom ögonen, gör att den kan äta mycket stora livsmedel. Largemouth Bass är en lerig grönt till färgen, och njut lurar i vegetation eller artificiellt pilings för sitt byte.

Många Bass sport fiskas, vilket innebär att efter att ha fångats de släpps, även om vissa arter är uppäten. Många områden har begränsningar för vilken typ och storlek på fisk som får fångas, och fiskare bör bekanta sig med dessa regler innan man börjar fiskeupplevelser. Bass är ett tungt förvaltas art, och verkar inte vara i fara tack vare noggrann underhåll av fiskbestånden.

är några arter som chilensk havsabborre grund av det gemensamma namnet bas, även om de i själva verket inte i perciform familjen. De flesta av dessa arter dela karakteristiska täta vitt kött med minimal oljor, och låna basen namn för säljbarhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.