Vad är en åsna?

En mula är en steril korsning mellan en manlig åsna eller domkraft, och en kvinnlig häst. När en hingst är parad med en kvinnlig åsna, eller Jenny, är resultatet en mulåsna . Mulor har fötts upp under århundraden som ridning, arbete och bilkörning djur, och användes i stor utsträckning i hela Europa och Nya världen förrän bil började ersätta hästar som transport metod. Uppfödare fortsätta öka mulor som nöje djur, och många rancher fortsätter att ha en fungerande kraft mulor. The Mule är erkänd som ett verk djur eftersom det är intelligent, surefooted och oländig. Mulor tål varmt väder och svåra arbetsförhållanden som kan skada hästar, men de är inte så svårt att hantera som åsnor. Speciellt i den amerikanska västern, hållbarheten hos mulåsnan var en mycket värdefull egenskap, som väder och spår villkor kan ibland vara extrem. Mulor är också kända för att vara envis, men de är ovanligt tålmodig och mild i början ryttare. till utseendet liknar en mula ytligt en åsna, med några häst-liknande drag. Åsnor har långa öron, korta Manes, och delvis hårlösa stjärtar. De finns i olika storlekar, beroende på avel, och finns även i ett sortiment av färger. På grund av deras mångsidighet, är mulor används i många av samma sport hästar, och ibland överträffar hästar i konkurrensen. Dessutom är mulor ofta väljs som arbetar djur genom trail ridning semester företagen eftersom de kan bära en hel del vikt och tål mindre skickliga ryttare.

Även om några sällsynta fall av bördig mulor har registrerats, majoriteten av mulor är sterila. Detta beror på åsnor har 62 kromosomer, medan hästar har 64, vilket resulterar i 63 kromosomer i en mulåsna. Eftersom kromosomerna inte kan delas, kommer mula inte kan producera avkomma. Som regel> manliga mulor, även kallad johns Mollies .

Eftersom mulor själva är sterila, mula uppfödare bibehålla bestånd av hästar och åsnor att rasen, med noterar särskilt bra kors och replikerar dem. De flesta uppfödare föredrar att avla mulor, eftersom de är större än mulåsna, och lättare att odla i allmänhet, eftersom åsninnor inte impregnera lätt. Mule uppfödare väljer för attraktiva, starka mulåsnor med mottagliga dispositioner, och är glada att matcha sina mulor med presumtiva köpare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.