Vad är en anka?

En anka är en vattenfåglar i familjen Anatidae. Många arter omfattas inom denna familj, inklusive den domesticerade ankor, som härstammar från vilda gräsänder. Ankor finns i många regioner i världen, i både salt-och sötvatten miljöer, och de är ett vanligt inslag i lagårn, liksom, tack vare sin milda dispositioner, välsmakande ägg och smakrika kött.

Flera funktioner kan användas för att skilja änder från andra vattenfåglar. Ankor har muskulösa organ byggt för dykning och muddring, med korta ben och simhud fötter som tillåter dem att navigera en vattnig miljö. Ankor också ha särskiljningsförmåga breda, platta räkningar, som de använder för att rota igenom vattenlevande gräs och lera att knäppa upp diverse byten tillsammans med växtmaterial. vid vattnet, ankor ser ofta ganska behaglig, eftersom deras kroppar väl anpassade till simning och dykning. På land, dock, ankor ser ganska klumpiga, tack vare det faktum att deras ben finns långt bak på kroppen, vilket får dem att ha en vaggande gång. Ankor också kan flygningen, utom när de RUGGNING, och vissa anka arter göra långa årliga vandringar att para sig och höja unga.

Ordet "anka" kommer från den anglosaxiska ducan , som betyder "att dyka. " Male ankor kallas Drakes, medan baby ankor kallas ankungar. Generellt tar det ungefär ett år för en and helt mogna, de flesta ankor ihopkopplingen bort endast kortfattat under parningssäsongen att föda och fostra sina ungar. De flesta anka arter är också könsdimorfism, med färgglada män och mer grå honor.

Ankor finns i en mängd olika färger och storlekar, med några ankor med dekorativa kammar och andra intressanta fysikaliska egenskaper som gör dem stå ut från mängden. Bland domesticerade ankor, förutom inför brukets vita Pekin anka, kan man också hitta Blue Cayuga, Crested svenska, Khaki Campbell, gräsand, Ring, Indian Runner och Aylesbury ankor, tillsammans med charmigt fula myskänder, som har en flintskallig hals och huvud. Vilda änder är uppdelad i ett antal grupper, inklusive sittande, dykning och simänder.

De flesta människor förknippar quacking med ankor, inte så många anka slag som i praktiken kvacksalvare. Istället, ankor göra en rad andra samtal som används för att signalera till andra i flocken. Förresten, i motsats till folklore, en anka kvackande faktiskt kommer att eko.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.