Vad är en Zorse?

En Zorse är en hybrid djur, kombinationen av en zebra manlig och en kvinnlig häst. Någon typ av häst /åsna /ponny kombination med en zebra kallas zebroid , och ibland alla kan hänvisas till i den gemensamma titeln Zorse. Du kan också höra en zebra /åsna hybrid kallas Zonkey i stället för en Zorse. Det Zorse är inte ett vanligt djur, och behållit mycket av sin instinktiva vilda förfäder. De kan vara svåra att hantera, svårt att träna och mycket stark. Även om det finns fans som Zorse, och även organisationer som stöder försäljningen och affinitet för Zorse, till exempel Internationella Zebra-Zorse-Zonkey Association (IZZZA) Många tycker djuren svårt att hantera och långt föredrar foglighet av standard hästar för arbete eller ridning. Det Zorse kan heller inte reproducera, så för att få fler av dem, måste du gå tillbaka till den enskilda raser att producera mer zorses.

Tidig träning av Zorse är mycket viktig på grund av naturliga instinkter av zebra . Zebror har en mycket större flyg /kampen instinkt än gör hästar, eftersom de är naturligt bytesdjur. Socialt, zebror tenderar att stanna i små grupper, i stället för i stora grupper förknippade med häst rancher. Ett felaktigt utbildad Zorse kan vara aggressiv mot andra djur, och är känsligare för skador från att vara överraskad.

Utbildning av Zorse börjar med imprinting, men inte flaskuppfödning det. En Zorse visar föga respekt för dess innehavare, om det är Flaskmatade, så om en Zorse inte kan få mjölk från sin mor, Zorse utbildare föredrar att mata djur från en hink. Imprinting då handlar om daglig kommunikation, gripande och utbildning av Zorse. Till skillnad från en häst, måste en Zorse börja träna inom ett par dagar av att vara född för att vara en foglig djur.

Många kanske undrar varför man ens skulle bry sig om att ha en Zorse om de kan få tillgång till en zebra. Svaret ligger i allmänhet i det faktum att en renrasig zebra är ännu svårare att träna än en Zorse. Det kan möjligen skada sig själv eller dess uppfödaren eftersom det är exceptionellt starkt.

Trots att arbetet med att höja ett Zorse, många belönas av sin intelligens, hårt arbete, och dess härliga randigt mönster. Vissa häst visar nu Zorse kategorier, och några zorses får tävla i lopp eller ridsportsevenemang. Den fängslande utseende Zorse kommer garanterat att bli en anmärkning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.