Vad är en Vole?

En sork är en liten gnagare i släktet Microtus . Många människor förväxlar sorkar för möss, eftersom de två djuren ser ganska lika, men sorkar har en rad unika egenskaper som skiljer dem från möss. Om du bor i Afrika, Nordamerika, Europa eller Asien, är chansen mycket stor att det finns några sorkar i området, eftersom dessa gnagare är utbredd på alla dessa kontinenter, i synnerhet på landsbygden jordbruksområden eller regioner med stora trädgårdar och parker .

Vid första anblicken kan man få förlåtelse för misstagit en sork på en mus. Sorkar är vanligtvis mindre, dock med stockier ben, kortare svansar och små, ibland nästan dold, öron. Flesta sorkar är brun i färgen med grädde till gul mage, kort nos, och mycket små ögon. Sina kompakta kroppar är idealiska för inträngning, så det borde komma som någon överraskning att få veta att sorkar häckar och lever i små hålor. P

VOLES finns i skogsområden, prärie, och ängar, och en art, den Vattensork ens liv en semiaquatic livsstil. Du kan också höra sorkar felaktigt kallad "sorkar" av människor som är omedvetna om nyanserna av sork /mus åtskillnad.

VOLES kan föda när som helst under året, även vole befolkningen tenderar att spika i våras. Sorkar är också aktiva vid alla tider på dygnet, till skillnad från många andra däggdjur, som följer ett schema. Livslängden för en sork genomsnitt omkring tre till sex månader, med några sorkar lever upp till ett år, och vetenskaplig forskning om sorkar har uppgett att de har en ovanligt hög mutation rate.

De flesta sorkar föredrar att äta växtlighet t. ex. gräs och buskar, men de kommer också äta insekter. Eftersom sorkar njuta av vegetation, kan de vara en allvarlig störning i trädgården. De kommer lätt förstöra blommande växter, och de kan anställa förödelse på grödor, förstöra grödor innan de kan skördas. Av denna anledning flesta människor behandlar sorkar som skadedjur.

Att minska mängden vegetation och kompost kan bidra till att avskräcka sorkar, så kan installationen av stängsel. Vissa människor uppmuntra sina katter och hundar för att hänga ut i trädgården för att avskräcka skogssork besökare, medan andra använder stand-ins i form av modeller eller urtag som är avsedda att skrämma bort djuren. Flera företag tillverkar också repellerande medel som är tänkta att avskräcka sorkar, dessa produkter är inte alltid effektiva. Som regel är det en dålig idé att lägga ut bete för sorkar, eftersom andra djur kan äta betet och bli skadade, och förgiftat sorkar kan förgifta rovdjur som ugglor, hundar, katter, ormar och andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.