Vad är en Viper?

en huggorm är en giftig orm från familjen Huggormar, sådana ormar är också känd som viperids. Vipers är bland de mest kända giftigaste ormar, förmodligen för att deras befolkning är ganska utbredd och eftersom ormar kan ta ett rejält bett när provocerade. Liksom de giftigaste ormar, skulle huggormar föredrar faktiskt att undvika mänsklig interaktion, om möjligt, så om folk håller sig lugna när de stöter på huggormar, de är mycket mindre risk att bli skadade.

Flera funktioner skiljer medlemmar av Viper familjen . Ormarna tenderar att ha mycket tunga kroppar, med distinkt triangulära huvuden. Många huggormar är också mycket färgstark, vilket kan vara ett lämpligt larm för personer som vill undvika dem, och de är mycket snabbrörliga ormar, med möjlighet att öppna munnen ganska stor. Hastigheten i Viper är antagligen det farligaste om det, eftersom människor kan drabbas av huggormar innan de ens inser att de har stött på en orm. Det mest kända inslag i Viper är dess ihåliga fangs , som viks bakåt mot gommen när den inte används. Vipers är också möjligt att reglera mängden gift som de injicerar i byte, gör en beräknad beslut som grundar sig på storleken av bytet. Eftersom de flesta huggormar strejk för att stänga av, snarare än att döda, deras förmåga att kontrollera mängden gift som de andas kan vara mycket användbart, eftersom det tillåter dem att behålla sin gift för framtida bruk.

Vipers kan hittas i Asien, Afrika, Europa och Amerika, och det finns flera huggorm underfamiljer, inklusive Crotalinae, eller huggormar grop. Som regel kommer folk som besöker områden med en stor huggorm befolkningen skall varnas för ormar, och många sådana regioner även har omfattande lager av medicinsk utrustning för behandling av huggorm biter. Om du reser i ett område där huggormar är kända att vara ett problem, bör du avviker inte av stigar och vägar, och du bör vara mycket försiktig vid varmt väder, då ormar kan sola sig, huggormar också vilja ligga på vägar och vägar på natten för att absorbera värmestrålning.

När du reser i Snake territorium, tunga byxor och stövlar bör användas, så att om en orm strejker, har det mindre chans att nå huden. Det är också en utmärkt idé att föra oväsen när du reser för att varna ormar på att ni kommer, och se var du lagt dina händer och fötter. Om du ser en orm, backa sakta, och i händelse av att någon är biten ska offret vara så stilla som möjligt tills medicinsk besättning anländer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.