Vad är en Pungmårdar?

Pungmårdar är ett pungdjur hemma i Australien, Nya Guinea och Tasmanien. Det finns flera underarter av Pungmårdar: Västra Pungmårdar, även kallad chudditch, Norra Pungmårdar, östra Pungmårdar, även kallad den prickiga svans eller tiger Pungmårdar, och Nya Guineas Pungmårdar. Av dessa arter, både östra och Nya Guineas arter som finns på hotade arter listan på grund av förstörelse av livsmiljöer.

Alla quolls är ungefär samma storlek. Vuxna kan mäta mellan 10-30 inches (25. 4-76,2 cm) långa. Deras päls är brun eller svart spotted med vitt. Fläckig svans Pungmårdar är det passande namnet eftersom det är den enda arten i Pungmårdar med fläckar på sin svans. Den Pungmårdar ibland kallades "djungelkatt," fast det egentligen mer liknar en pungråtta eller näsbjörn, än den gör en medlem av katt familjen. Den Pungmårdar är köttätande, restauranger främst på möss, ödlor och ormar. Den Nya Guineas Pungmårdar sägs vara i stånd att döda och äta djur så stort som sig själv. I Tasmanien, konkurrerar Östra Pungmårdar med den tasmanska djävulen för samma mat källor. Är dock Pungmårdar mycket hellre till djävulen, eftersom det är en lugn jägare. Båda djuren är effektiva asätare, samt jägare.

De flesta arter av Pungmårdar lever på marken i hålor, även om vissa kan också hittas i träd. Deras träd-klättring aktiviteter tros ha utvecklats med landskap där de bor. Eftersom Pungmårdar är ganska vig, är träd klättrar du enkelt och är ett sätt att undkomma rovdjur som stora örnar.

De flesta quolls har en förväntad livslängd mellan 4-6 år. När könsmognaden vid ungefär ett år efter förlossningen, kommer Pungmårdar mate årligen gång, och kan producera kullar på upp till tio barn. Det är dock ovanligt att mer än sex av barnet quolls, ungefär samma storlek som ett riskorn för att överleva, för att mamman bara har 6 spenar. De quolls som gör det till en spene ska överleva medan andra barn inte kommer. Som ett pungdjur kommer Pungmårdar hålla de små barnen i en påse tills de är flera månader gamla. När gamla nog kommer baby quolls våga ur påsen. De kan ofta ses Hitching en tur på mammas rygg när hon resor för att hitta föda.

Vissa hålla quolls som sällskapsdjur, men detta är bara laglig i ett fåtal delar av Australien. Spädbarn Pungmårdar kan vara ganska lätt tama, och ägarna hävdar att de är mycket bättre att huskatter, som har varit ansvariga för förstörelsen av många inhemska arter. Den Pungmårdar däremot, är ett utmärkt råttfångare, och kan vara en tillgång för gårdarna, eftersom det håller ner främmande arter av gnagare som har orsakat stor förstörelse på gårdarna. lika söt som den Pungmårdar synes, vilda quolls är ganska hård och borde aldrig kunna hanteras. De har vassa tänder som lätt ger ett kraftfullt bett. Den Pungmårdar tenderar att mest skygga för människor. Har dock större mänskliga ingrepp i Pungmårdar territorium väckt människor och quolls tillsammans med olyckligt resultat för Pungmårdar. Många quolls dödas av bilar, som kan vara mycket olyckligt om Pungmårdar är att ta hand om spädbarn. Spädbarn dör utan skydd från modern. Östra Pungmårdar ansågs en gång för att föröka Australien, men det finns nu mycket få av dessa utrotningshotade djur, eftersom de flesta av deras livsmiljö har förstörts, eller förare av misstag dödade dem.

>

Wildlife arbetstagare och australiska miljövänner försöker återinföra östra Pungmårdar till Australien, och liksom för att skydda de få som fortfarande bor där. Det finns Pungmårdar titta samhällena, och många pedagogiska material som finns på denna Pungmårdar. Förhoppningen är att det inte är för sent att rädda denna art i Australien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.